Drugo more

  • Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. 
  • Osnovano je krajem 1999. godine, međutim, aktivnije započinje sa radom tek od sredine 2002. godine u Rijeci.
  • Vizija Drugog mora je postati jednom od jačih organizacija za promociju suvremenog kulturnog stvaralastva i teorije te sredisnjeg informacijskog, medijacijskog i edukacijskog centra za kulturne djelatnosti.
  • Drugo more je svojim programima uvijek bilo usmjereno ka suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je čitav niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.
  • Za stvaranje referentnog okvira djelovanja osim umjetničkih događanja Drugo more organizira i čitav niz teorijskih predavanja, okruglih stolava i edukacijskih programa koji prvenstveno mladima nudi mogućnost stjecanja znanja vezanih uz organizaciju i djelovanje u području nezavisne kulturne scene kroz radionice, predavanja i praktičan rad.
  • Važan segment djelovanja u lokalnoj zajednici odnosi se i na aktivnosti koje pokusavaju stabilizirati i osnažiti kontekst u kojem djelujemo i to kroz razvijanje platformi i koalicija koje mogu osnažiti i doprinjeti razvoju, uvijek tako fragilnog nezavisnog kulturnog sektora.
  • Osim usmjerenosti na lokalnu razinu Drugo more uvijek pokusava svoje polje djelovanja prosiriti i izvan granica lokalne zajednice pa sudjeluje u projektima na međunarodnoj razini kao partner ili nositelj programa.
  • Drugo more svojim djelovanjem uvijek pokusava spojiti različite forme djelovanja, balansirajući između kulture i aktivizma, čiste umjetničke forme i socijalno angažiranog sadržaja, propitivanja određenih formi i njihovih funkcija, mladih i njihova slobodnog kreativnog vremena, politike na nacionalnom i one na lokalnom nivou. Uvijek pokusava zadovoljiti kriterije stručnosti i izvrsnosti pritom misleći na specifičnosti djelovanja nezavisnog kulturnog sektora.

Nadamo se da će vas ove stranice odvesti u otkrivanje područja koje nazivamo Drugim morem

[sub]

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV