Sound of [fæktəri] – cobrateather.cobra

Tvornice čine priče koje su nastale iz različitih načina proizvodnje. Vrijeme mijenja proizvodne metode i neprestano stvara nove vrste ostataka. Tvornica je eho koreografije pokreta i materijala. U njezinoj prljavštini nalaze se tragovi zvukova, radnika i znoja – medij koji su tvornički procesi arhivirali u obliku zvukova i eha. Brujanje, tonovi i lom u slojevima, ogrebotine i priče.

cobratheater.cobra je u potrazi za zvukovima tvorničkih narativa. Koje su priče ili atmosfere izbile na površinu tijekom stoljeća? Koje od njih je moguće osluhnuti? Razaznajemo dokumentarnu fikciju: tvornicu kao “mitsko mjesto, stvarni san kolektivnog rada i noćna mora otuđenog života”.

Publika se kreće Benčićem kao da je ušetala u zvukovni zapis. Prostor otključava pomoću slušalica prateći tragove rada i istražujući arhiv koji nadilazi medij papira.

cobracobratheater.cobra 
je ujedno mreža umjetnika iz Njemačke i label. Ne radi se o prepoznatljivom umjetničkom znaku, nije zatvorena i unutar nje ne djeluje zatvorena skupina umjetnika. Ne radi se niti o konsenzusu nego o pluralitetu, razmjeni, kontradikciji i ulasku u nepoznato. Struktura Cobre je otvorena. Podložna je stalno novim i raznolikim perspektivama kazališta i svijeta. Mreža raste po načelu zaraze – na taj način u stalno promjenjivim vezama i konstelacijama djeluje na estetskoj i interdisciplinarnoj produkciji kazališnih procesa i kolektiva.


 

Program je realiziran u okviru platforme Balcan Can Contemporary.
Program je realiziran uz podršku Rezidencijalnog programa Kamov.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV