Fondacija Robert Bosch jedna je od vodećih njemačkih fondacija koja je povezana s istoimenom privatnom tvrtkom. Fondacija svoje aktivnosti financira dividendom dobijenom od poslovanja tvrtke, no sama nije uključena u poslovne aktivnosti tvrtke. Fondacija je aktivna više od 40 godina i u tom je razdoblju razvila čitav niza programa u četiri glavna područja djelovanja: medicina i znanje, međunarodni odnosi, obrazovanje i društve te kultura i društvo.

Od 2002. godine fondacija Robert Bosch provodi projekt Robert Bosch kulturni menadžeri u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi. Ideja projekta je produbljivanje kulturnih veza između ovih područja i Njemačke. Ovo produbljivanje veza odvija se putem konkretnih umjetničkih i obrazovnih aktivnosti. Program se provodi u suradnji se Goethe Institutom, a projekt koordinira Sveučilište u Hohenheimu.

U okviru ovog projekta raspisuje se natječaj za kulturne menadžere iz Njemačke da provedu dvije godine radeći u jednoj od izabranih organizacija u Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi. Tako je upravo raspisan natječaj za jednog kulturnog menadžera da dvije godine provode radeći u udruzi Drugo more.

U okviru dogovora s Robert Bosch fondacijom ovaj će kulturni menadžer ili menadžerica raditi na razvoju Zoom festivala čiji će program u 2012. i 2013. godini biti potpuno posvećen istraživanju izvedbenih umjetnosti u njemačkom govornom području.

Natječaj je objavljen na web stranicama i biti će otvoren do 15. ožujka ove godine.  Menadžerica ili menadžer će u Drugom moru započeti s radom od 1. kolovoza 2011. godine.

Sve informacije o natječju moguće je naći na web stranicama:

http://kulturmanager.boschstiftung.de/content/language2/html/index.asp