Zoom festivalSmeće: aparat
Lisice – Liz Rosenfeld
Hacklander \ Hatam

Ovako je Liz Rosenfeld pozvala ljude na Smeće u Berlinu:

“U budućnosti smo. Suočeni smo s energetskom krizom, a ljudi su prihvatili činjenicu da su lisice jedini sisavci na planetu sa sposobnošću reprodukcije. Seksualnost je jedini način na koji možemo stvoriti svakodnevno potrebnu energiju. Imamo obvezu svoju seksualnu energiju usmjeriti na neprokreativno preživljanje ljudskog roda.——Radi se o požudi koja je, zapravo, anti-požuda. Radi se o potrebi. Za. Djelovanjem.——Pozivajući buduću kolektivnu svijest, drugove i drugarice, feminističke rodne kiborge, hibride, kontinuume između tijela prostora vremena, otporne organizme u podslijedovima, post-post ljudske pirate, sve one koji se hi-fi dolje teraformiraju i prljave queer nakon queera nakon Kw-Ee-R izdajničke cyber pankere.——Pozivam/tražim/iziskujem/izazivam/želim/potičem/ i/ uzbuđujem ljude da svrše i sa mnom postignu svoju jebozovnu privlačnu blistavu razmnožavajuću požudnu sočnu snagu. Zajednički ćemo uspjeti proizvesti, očuvati i ponovno raspodijeliti seksualni output kako bismo i dalje postojali u ovom višestrukom domu-svijetu Roberta Admantium energetske krize.——Zajedno ćemo ustanoviti što je budućnost.——Pomozite mi: stavite orgazme u boce. Očuvajte zvučne uzdahe. Dekantirajte požudu. Pronađite i ugradite tantrički dodir. Proširite naše drž-ave u kriostazi. Ufurajte se u jebotiranje kako bismo održali svoje krizno stanje.——Možda ne možemo spasiti svijet, ali imamo dovoljno tjelesnih sokova da održimo energiju.——Očajnička Vremena Iziskuju Očajničke Mjere.——Svršite sa mnom i očuvajte našu energiju za auto-erotsku sadašnjost budućnosti.”

Liz Rosenfeld provela je šest tjedana života u budućnosti usred energetske krize tijekom kojih je publiku pozivala da joj se pridruže u stvaranju seksualne energije. Istraživala je, ispitivala i pokušavala shvatiti na koji način možemo očuvati svoju seksualnu energiju za život u budućnosti. Također je promatrala na koji način ljudska bića mogu nastaviti prihvaćati i mirno živjeti u sadašnjem klimatskom krajobrazu zajedno s lisicama, jedinim sisavcima na Zemlji koji se još uvijek mogu prokreirati. Svoje je pronalaske prezentirala te je svaki dan snimala video dnevnik o svojim iskustvima. Nakon šest tjedana je snimila jedinstveni video uradak uz sastanke s ljudima u prostoru Smeća. Jako nam je drago što njezin video imamo priliku pokazati u Rijeci.

Lizin rad bit će popraćen audio uratkom glazbenog dvojca Hacklander \ Hatam, produciranim u potpunosti pomoću modularnog sintisajzera Buchla 200e na EMS-u u Stockholmu, u kolovozu 2015. godine. Komad je komponiran u Berlinu posebno za “Lisice” i platformu Smeće na Zoom festivalu u Rijeci.

foxes

 Liz Rosenfeld je umjetnica koja živi u Berlinu i djeluje u disciplinama kao što su performans, film i video putem kojih prenosi doživljaj prošlih i budućih povijesti. Rosenfeld je zaokupljena konceptima koji istražuju na koji način se povijest može poništiti i iskusiti kroz trenutačnost, ali ujedno i kako se ona proživljava i pamti. Njezini su radovi prikazivani i izvođeni u raznim državama.

Hacklander \ Hatam je bubnjarsko-elektronski dvojac kojeg čine  Colin Hacklander i Farahnaz Hatam. Njihovi interesi su transparentnost, oslobođenje, ritmička stabilnost i njena odsutnost, dubina radikalne materijalne heteronomije u suvremenom kapitalizmu i priroda naše upogonjene uvjetovanosti; zvuk kao skulpturalni materijal; zvuk kao medij za komunikaciju ideja; sinteza digitalnog zvuka sa SuperColliderom; bubnjevi, udaraljke i gongovi.


 

 

Medijski partneri: H-Alter, Kulturpunkt.hr, Moja Rijeka, Novi list

Program je realiziran u okviru platforme Balcan Can Contemporary.

Program je realiziran uz podršku Rezidencijalnog programa Kamov.

Sponzori: TOI TOI d.o.o.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV