MADE IN Dijalozi - Morska dobra, foto Vedran HusremovićFoto: Vedran Husremović

Serijom predavanja „Morska dobra“ 27. lipnja 2023. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla javnosti je predstavljena MADE IN platforma za suvremeni obrt i dizajn.

Uz partnere na projektu iz Hrvatske, Muzej za umjetnost i obrt, dizajnerski kolektiv OAZA iz Zagreba i Drugo more iz Rijeke u poticajnom dijalogu sudjelovao je niz znanstvenika, istraživača, kustosa, dizajnera, umjetnika i ostalih zainteresiranih za pitanja eksploatacije resursa vezanih za more, primorje i podmorje.

MADE IN platformu predstavile su Koraljka Vlajo iz Muzeja za umjetnosti i obrt te Ivana Borovnjak i Maja Kolar iz OAZE dok su predavanja održali Davor Mišković (Drugo more, Rijeka); dr. sc. Hrvoje Carić (Institut za turizam, Zagreb); Vedran Horvat, M. A. (Institut za političku ekologiju, Zagreb); umjetnica Lidia Boševski (Atelier Owl, Zagreb, projekt Mare modul), izv. prof. dr. sc. Tatjana Bakran-Petricioli (Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) i Donat Petricioli, dipl. ing. biologije, profesionalni ronilac, D.I.I.V. za ekologiju mora, voda i podzemlja, Sali; Ana Bedenko (Kontejner, Zagreb); dr. sc. Ivica Mitrović, izv. prof. art. (Umjetnička akademija u Splitu; SpeculativeEdu); dr. sc. Tea Perinčić i mr. sc. Nikša Mendeš (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Rijeka); Marino Budicin, prof. i Nives Giuricin, mag. prim. educ. (Kuća o batani – Casa della batana, Rovinj).

 

>> PROGRAM

 

 MADE IN Dijalozi - Morska dobra, foto Vedran HusremovićMADE IN Dijalozi - Morska dobra, foto Vedran HusremovićMADE IN Dijalozi - Morska dobra, foto Vedran Husremović

Autor fotografija: Vedran Husremović

 

Projekt sufinancira Europska unija. Stavovi i mišljenja izraženi u projektu odnose se isključivo na autore i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, koji za njih ne mogu snositi odgovornost.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV