Moje, tvoje, naše 2015

Foto: Magdalena Rikanović / Drugo more (Flickr galerija)

Kako bi nakon otvorenja izložbe festival nastavio u opuštajućem ritmu pobrinut će se Transponder party u Palachu, u četvrtak od 21 sat, na kojem će svoje live setove predstaviti lokalni izvođači elektronske glazbe, okupljeni pod glazbenom etiketom Transponder records: Notein (Rijeka), BLCNY (Rijeka), Sito i rešeto (Volosko) i AREXX (Rijeka). Predahe između spomenutih nastupa popunjavat će riječki DJ Samo Tako.

 

Notein – samozatajni progresivni riječki istraživač elektronske glazbe koji sklada već desetak godina i koji je za Transponder objavio popriličan broj skladbi na nekoliko različitih nosača zvuka. Njegov je rad na tragu vrhunskih izvođača elektronske scene kao što su Autechre i slični lordovi elektronike.Više puta nastupao je live pod okriljem Transpondera i dio je Transponder crewa.


BLCNY
– riječki electro dvojac kojeg čine Nevio Rugaš i Bernard Blašković. Dva druga koji su surađivali u electro pop bendu Senzorz. Nevio – bivši bubnjar grupe Quasarr te jedan od pokretača riječkog techno/electro/IDM labela Transponder records – i Bernard – DJ, autor, aranžer, producent i gitarist u raznim riječkim pop/punk/rock bendovima – skupili su svoje sintisajzere i ritam mašine te krenuli u pravcu izvođenja elektronske glazbe uživo. Made in Rijeka.

 

SITO I REŠETO – duo nastao 2010. godine u Voloskom, iz zajedničke ljubavi prema muzici raznih žanrova i interesa za sintisajzere i ritam mašine. Iako prostorno razdvojeni, pronalaze način za stvaranje glazbe i eksperimentiranje sa zvukom, stilom i različitim žanrovima, što rezultira eklektičnom smjesom stilova elektroničke muzike. Ove godine po prvi puta imaju priliku nastupiti uživo s repertoarom koji je presjek suradnje posljednjih godinu dana.
https://soundcloud.com/sito-i-re-eto

 

AREXX – dugogodišnji DJ, producent i alkemičar zvuka, s puno glazbenog staža u svijetu elektronske glazbe, multimedije i ostalog.
Od samog početka Transponder labela sudjeluje u njegovom radu.
soundcloud.com/arexx-music
http://arexx.bandcamp.com/

 

DJ Samo Tako (Detroit, Electro, Acid)

“Produkcijom se bavi godinu ili dvije te svira raznorazne perkusije, igra se s hardverima, a neki materijali su mu već izašli u digitalnom obliku na jednome od riječkih labela. Glazbu preferira ovisno o situaciji i raspoloženju, a njegov ukus seže od reggaea, duba, dub techna do electra i detroit techna. U slobodno vrijeme pika vinile, i to jako dobro! Pošto je poprilično samozatajan, u istinitost navedenih tvrdnji morat ćete se sami uvjeriti na njegovom soundcloud profilu.”
soundcloud.com/samotako

 

Transponder (od 2006.>)

Transponder records je glazbena etiketa za promociju elektronske glazbe, te fuzija i istraživanja s ishodištem u suvremenoj elektronskoj glazbi. Mi poznajemo i njegujemo glazbenu povijest elektronike, glazbene varijacije i pravce, te promoviramo glazbu koja ima svoje mjesto u prostoru i vremenu.

Cilj Transponder recordsa je putem zajedničkog glazbenog profila omogućiti prostor za djelovanje glazbenicima i producentima elektronike (ne samo) u Rijeci, a da pritom mogu sačuvati vlastiti zvuk i glazbenu prepoznatljivost. Želimo stvoriti nukleus lokalne elektronike što kvalitetom može služiti na čast Rijeci, predstavljajući je kao nezaobilazni punkt na glazbenoj sceni.

http://transponder-records.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/transponderrec

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV