Radionica s arhitektima o urbanom planiranju

U okviru festivala Moje, tvoje, naše u organizaciji Drugog mora, u četvrtak 10. travnja u 11 sati u Harteri održat će se radionica o urbanom planiranju, Urbanistička početnica. Radionicu vode arhitekti Dinko Peračić, osnivač i programski voditelj Platforme 9,81 iz Splita i Antun Sevšek iz Prava na grad.

Grad Rijeka je prostor Marganova u Harteri namijenio u budućnosti kulturnim sadržajima, ali do sada su se u prostoru održavali povremeni i privremeni kulturni događaji. Vrijeme je da se pronađe model prema kojem će Hartera trajno i stalno zaživjeti kao prostor kulture. Zbog toga organiziramo radionicu kojoj je cilj okupiti zainteresirane aktere i stručnjake kako bi zajedno pronašli rješenje za Harteru koje će biti primjenjivo u postojećim okolnostima. Dakle, na radionici ćemo se baviti planiranjem koje se odnosi na prenamjene koje se mogu brzo implementirati kako bi ovaj prostor što prije zaživio na korist svih nas. Na radionici će se predstaviti i kroz nju aktivno uključiti i ljudi iza projekta HeartEra koji je aktualan primjer uključivanja zainteresiranih građana u urbanizam i urbano planiranje. Među ostalima, sudjeluju arhitekti, urbanisti, sociolozi, dizajneri, teoretičari, umjetnici, novinari, aktivisti iz Hrvatske i šire…

 

Predstavljanje rezultata radionice Urbanističke početnice za sve one koji se nisu stigli prijaviti, održat će se u klubu Život u subotu 12. travnja u 19 sati, nakon čega će se i čitava manifestacija zaključiti tulumom s beogradskim DJ-em i producentom Mama kaže da sam lep.

 

Radionica u Harteri namijenjena je lokalnoj publici i održava se na hrvatskom jeziku, dok će se prezentacija za sve goste festivala održati na engleskom jeziku.

 

 

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV