Program Galerija DM već nekoliko godina djeluje u galerijskom prostoru Filodrammatice (Korzo 28/1) i nastavak je naših aktivnosti vezanih uz vizualne umjetnosti koje traju od 2002. godine. Drugo more je pokrenulo Galeriju SIZ, vodili smo je tri godine u prostoru Delte 5. Galerija je sada samostalan organizacijski entitet i ima vlastiti prostor, a nastavila je djelovati kroz profil koji smo joj zadali na samom početku, a to je socijalno i politički angažirana umjetnost.

Osim toga producirali smo nekoliko grupnih izložbi, a od 2012. godine u kontinuitetu organiziramo jednu veću grupnu izložbu u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Do sada smo kroz samostalne izložbe predstavili niz umjetnika i umjetničkih grupa, a navest ćemo imena samo nekih autora radi ilustracije našeg programa: Oliver Ressler, Slaven Tolj, !Medeingruppe Bitnik, Igor Eškinja, Marko Batista, Milijana Babić, Sašo Sedlaček, Saša Spačal, Andreja Kulunčić, Janez Janša, Claire Fontaine, i brojni drugi.

Grupne izložbe realizirali smo kustosima kao što su Iris Dressler i Hans D. Christ, Tatiana Bazzichelli, Predrag Pajdić, Fatima Hallberg, Eva i Franko Mattes, a u okviru ovih izložbi predstavljena su brojni značajni autori suvremene umjetnosti, da spomenemo samo neke od njih: Ai Weiwei, Trevor Paglen, Julian Oliver, John Smith, Mark Leckey, Daniel García Andújar, Badi Badalov, Laura Poitras, Evan Roth, Jill Magid, Simon Denny, i brojni drugi autori i umjetničke grupe.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV