DRUGI BRIJUNI

28. rujna, s početkom u 14:00 u luci na Brijunima.

Utopijska misao je praktična stvar – alat za promjenu sadašnjosti, viđenje budućnosti ovdje i sada.

Dobrodošli na DRUGE BRIJUNE, jednodnevni festival na Titovom bivšem ljetnom otoku/arhipelagu koje se nalazi uz obalu Istre u Hrvatskoj. DRUGI BRIJUNI su zamišljeni kao kasno ljetni izlet i jedinstvena prilika za interakciju sa sudionicima samita Praktičnih utopija.

brioni_golf_oU subotu 28. rujna pozivamo vas na alternativni obilazak Brijuna. Postojeća mjesta i znamenitosti bit će reinterpretirana od strane sudionika samita Praktičnih utopija. Zvučna intervencija u Muzeju na Brijunima, reanimirani ZOO i samit papiga učinit će ovaj obilazak drukčijim od uobičajene turističke rute. Za djecu će biti organizirana posebno osmišljena 2,5 satna igra kako bi roditelji bili slobodni lutati otokom. Nakon obilaska, pozvani ste na piknik na kojem će izvođači, posjetitelji, organizatori i polaznici samita moći nastaviti razgovore započete na obilasku.

 

PROGRAM

14:00-17:00

ŠETNJA OTOKOM

Šetnja oko otoka u vlastitom ritmu, posjetite postaje utopijskih užitaka. Među postajama su: alternativni audio vodič kroz Muzej, velika čajanka, otvoreni studio s radnim stanicama, reanimirani zoološki vrt…

Za djecu ćemo organizirati 2,5 sata YKON IGRU koju provodi kolektiv YKON.

17:00

PIKNIK

Mjesto gdje svi zajedno dolazimo, gdje će se izvođači, organizatori, gosti i sudionici Samita družiti, razgovarati i uživati.

20:00

KRATKI MARŠ

Pridruženi uz živu glazbu hodamo, probavljamo hranu i spremamo se za sljedeće događanje.

20:15-22:15

KINO

Komunalna, audio-vizualna pustinja, u Titovu bivšem kinu na otvorenom, gledamo hrvatsku premijeru filma Paula Poeta Empire Me (trajanje: 99min)

22:30

KRATKI MARŠ NATRAG

Za one koji moraju stići na zadnji trajekt, pratimo vas do luke.

23:00

TITO DISCO

Ples nakon programa s mogućnošću magle.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV