Pet talentiranih, vrijednih i uspješnih mladih žena čini autorski tim predstave Pristajanja. Nika Mišković, Nataša Antulov, Aleksandra Stojaković, Petra Mrša i Sanja Milardović  odlučile su se nakon višegodišnjeg izbivanja iz rodnog grada vratiti i kroz ovaj projekt baviti pitanjem što je njima grad i kojim se (izvedbenim) činom može obuhvatiti odgovor na to pitanje?

Budući da je svih pet autorica dugo vremena živjelo izvan Rijeke njihov odnos prema gradu usko je vezan uz različite mehanizme pamćenja i prisjećanja kao i uz toponime i prostore koji pokreću spomenute mehanizme. Ako one, kao posjetitelji, u sadašnje upisuju ono što je nekada bilo, onda mogu li sadašnij, aktivni stanovnici iznova doživjeti prostor u kojem žive ili je za to potreban odmak kao i potpuno nova perspektiva u promatranju grada?

U krajnjoj liniji, može li ova predstava stvoriti novi lokalitet i novi narativ na mapi grada Rijeke? Može li njihovo sjećanje zapravo postati projekcija i spekulacija za nešto buduće? Može li lažna fikcija ispričana o prošlosti jednog grada biti dizajn njegove budućnosti i mogu li  neuspješni događaji iz prošlosti, kada ih se pokuša ponoviti  na sceni, postati uspješni?

Koncept: Alekandra Stojaković i Nataša Antulov

Izvode: Nataša Antulov, Petra Mrša, Aleksandra Stojaković, Sanja Milardović, Nika Mišković

Dizajn zvuka: Matko Botić

Scenografija: Stefano Katunar, Dejan Rožić Dajc

Tehničko vodstvo i oblikovatelj svijetla : Alan Vukelić

Grafički dizajn: Marino Krstačić Furić i Ana Tomić

Producentica: Petra Corva

Produkcija: Drugo more

Koprodukcija: Perforacije festival

Perforacije festival je dio platforme «This is a Domino project»

Program su podržali: Grad Rijeka – odjel za kulturu, Zaklada Kulturanova

 O autoricama:

Sanja Milardović  rođena u Rijeci 1987.god.
Diplomirala BA studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.
U svom dosadašnjem radu sudjelovala je u mnogobrojnim kazališnim i filmskim projektima. Njen umjetnički rad nagrađen je nominacijom za  Nagradu hrvatskog glumišta 2010. za najbolju žensku ulogu u lutkarskim predstavama i predstavama za djecu i mlade – za ulogu Heidi u istoimenoj predstavi kazališta Merlin.

 

Petra Mrša rođena u Rijeci 1985.god.
Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sociologiju i na Hrvatskim studijima psihologiju. Trenutno je student Ma studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
U svom dosadašnjem radu sudjelovala je u mnogim kazališnim,  filmskim i izložbenim projektima. Njen umjetnički rad nagrađen je na festivalu “Rovinj Photodays” 2011.god. u kategoriji-akt, a sljedeće godine dobiva posebno priznanje za mlade autore.
Imala je jednu samostalnu izložbu i sudjelovala u desetak skupnih.

 

Aleksandra Stojaković rođena u Rijeci 1987.god.
Diplomirala MA studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
U svom dosadašnjem radu sudjelovala je u mnogobrojnim kazališnim, televizijskim i filmskim projektima. Trenutno je zaposlena u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivan pl.Zajca.
Njen umjetnički rad nagrađen je nagradom za  najbolje glumačko ostvarenje 21. Marulićevih dana za ulogu Ružice i Zorke u predstavi Reces i ja. Prema odabiru T-portala ulogom Ibru  iz predstave » Svinje« Dječijeg kazališta Dubrava uvrštena je u odabir ženskih uloga po kojima ćemo pamtiti 2011.god.

 

Nika Mišković rođena u Rijeci 1987. god.
Diplomirala MA studij  glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2011.god.
U svom dosadašnjem radu sudjelovala je u mnogobrojnim kazališnim i filmskim projektima.
Njen umjetnički rad nagrađen je brojnim priznanjima:

  •  2010. Nagrada ASSITEJ-a (Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej) za ulogu u predstavi Ana i Mia.
  • 2010. Nagrada hrvatskog glumišta (HDDU) za najbolju žensku ulogu u lutkarskim predstavama ili predstvama za djecu i mladež za ulogu u predstavi Ana i Mia.
  • 2011. Mali Marulić (Festival hrvatske drame za djecu) za ulogu u predstavi Ana i Mia.
  • 2011. Nagrada za najbolju žensku ulogu (Dječji kazališni festival Pozorište Zvezdarište, Beograd)za ulogu u predstavi Ana i Mia.
  • 2011. Zlatna Žar ptica (Naj, naj, naj festival) za glavnu žensku ulogu u predstavi Ana i Mia.

 

Nataša Antulov rođena u Rijeci 1987.god.
Diplomirala MA studij dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
U svom dosadašnjem radu sudjelovala je u mnogobrojnim kazališnim, televizijskim i filmskim projektima.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV