Kao nositelji programskog pravca Dopolavoro, prenosimo sljedeće priopćenje Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture:
 

Svi kulturno-umjetnički programi i javna događanja u projektu Europske prijestolnice kulture koji su kroz kalendar događanja najavljeni za održavanje u terminima do 14. travnja, odgađaju se do daljnjeg. (…)

 

S obzirom na razvoj situacije vezane uz širenje korona virusa te s obzirom na činjenicu da je zaštita zdravlja građana svima na prvom mjestu, Rijeka 2020 je u dogovoru sa svojim partnerima odlučila otkazati sva događanja do 14. travnja, nevezano uz broj ljudi koji bi se okupio na tim događanjima. (…)

Razumijevajući odgovornost prema publici, lokalnom stanovništvu i posjetiteljima iz ostatka zemlje, u periodu do sredine travnja donijet će se i odluke o ostalim događanjima najavljenima za drugu polovicu travnja, odnosno svibanj. Naime, u nastavku će se razmotriti mogućnosti njihova održavanja u kasnijim terminima tijekom godine, kao i eventualna potreba za otkazivanjem pojedinih programa koji se ne mogu organizirati u kasnijim terminima, a sve s obzirom na daljnje mjere vezane uz zaštitu stanovništva od korona virusa.

Želja je zasigurno svih zaljubljenika u kulturu, neopterećeno i bez straha prisustvovati kulturnim događanjima i u njima uživati u punini” – navela je direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić te u ovom kontekstu dodala:
 

“Svjesni smo da zbog različitih nužnih mjera opreza koje se poduzimaju, ali i zbog osobnih razloga pojedinaca vezanih uz razumijevanje opasnosti ove epidemije, mnogi građani i posjetitelji ne mogu bez zadrške prisustvovati EPK programima. Stoga smo donijeli ovu odluku imajući u vidu odgode događanja za razdoblje u kojem više neće postojati opasnost od širenja korona virusa. Time želimo svima omogućiti da u EPK programima sudjeluju i prate ih neopterećeni opasnošću koja je trenutno vezana uz epidemiju i širenje virusa.”

 
Zasad se ove odgode odnose na sva događanja najavljena za mjesec ožujak i prvu polovicu travnja, a s obzirom na daljnji razvoj situacije, te detaljnije razgovore s partnerima EPK projekta, javnost će putem medija biti obaviještena o eventualnim odgodama i drugih programa odnosno o novim terminima održavanja onih programa čije se odgode mogu planirati.

 

Nastavno na navedeno, zasad se do daljnjeg se odgađaju sljedeći najavljeni događaji programa Dopolavoro projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture:
 
otvorenje izložbe 3. smjena Milijane Babić i Centra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci planirano za 26.3.
izložba Crvena škola Dubravke Ugrešić čije je otvorenje bilo planirano 26. 3. a trajanje do 16.4.
koncert kosovskog benda Tetris planiran za 26. 3.
okrugli stol u povodu izložbe 3. smjena koji je bio zakazan za 27.3.
otvorenje izložbe Sanjaju li biljke sutrašnjicu? Igora Eškinje  planirano za 27.3.

 

Kako je navedeno, o novim terminima izvedbi ili o eventualnom kompletnom otkazivanju određenih programa, javnost će biti pravovremeno obaviještena.

Vjerujemo da će se stanje po pitanju epidemije korona virusa što prije razriješiti te da će sve poduzete mjere za sprječavanje njegova širenja uroditi plodom, odnosno da će opasnost za stanovništvo što prije nestati.

 
 

 

Pazite na sebe i druge, vidimo se uskoro!

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV