„Pristajanja“ je nova produkcija udruge Drugo more koja okuplja pet mladih izvođačica / autorica iz Rijeke: Niku Mišković, Natašu Antulov, Sanju Milardović, Aleksandru Stojaković i Petru Mršu. One će se baviti pitanjem što je nama grad i kojim se (izvedbenim) činom može obuhvatiti odgovor na to pitanje? Budući da je svih pet autorica dugo vremena živjelo izvan Rijeke njihov odnos prema gradu usko je vezan uz različite mehanizme pamćenja i prisjećanja kao i uz toponime i prostore koji pokreću spomenute mehanizme.

Ako one, kao posjetitelji, u sadašnje upisuju ono što je nekada bilo, onda mogu li sadašnij, aktivni stanovnici iznova doživjeti prostor u kojem žive ili je za to potreban odmak kao i potpuno nova perspektiva u promatranju grada?

U krajnjoj liniji, može li ova predstava stvoriti novi lokalitet i novi narativ na mapi grada Rijeke? Može li njihovo sjećanje zapravo postati projekcija i spekulacija za nešto buduće? Može li lažna fikcija ispričana o prošlosti jednog grada biti dizajn njegove budućnosti i mogu li  neuspješni događaji iz prošlosti, kada ih se pokuša ponoviti  na sceni, postati uspješni?

Predstava će premijerno biti prikazana u lipnju, u Rijeci.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV