Projekt Snađi se druže (eng. Figure it out) manji je projekt suradnje kojemu je odobrena podrška na pozivu Kreativna Europa potprogram Kultura Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu. Voditelj projekta je Drugo more, a partneri su četiri organizacije iz četiri različite zemlje: Kiosk (RS), La Labomedia Association (FR), Unfinished Foundation (MT) i Vektor (EL). Provedba projekta je službeno započela 1. veljače 2023. godine a trajat će do 31. siječnja 2025. godine.

Projekt istražuje niz praksi koje obespravljenim grupama omogućavaju nadilaženje barijera uspostavljenih administrativnim, institucionalnim i algoritamskim režimima. Fokus se postavlja na strategije žena u urbanim i ruralnim sredinama, zajednica usmjerenih na ekološku održivost, pripadnika LGBTIQ+ zajednica, migranata i ostalih grupa i pojedinaca u sukobu sa korporativnim ili državnim pravilima.

Kao voditelj projekta, Drugo more je bilo domaćinom prve aktivnosti – partnerskog sastanka konzorcija koji se održao u Rijeci u prostorima Filodrammatice od 30. ožujka do 2. travnja 2023. godine. Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnerskih organizacija, umjetnički kolektivi (Grupa Škart, !Mediengruppe Bitnik, RYBN) s kojima će konzorcij provoditi projekt i realizirati nove umjetničke radove te istraživački tim (Valeria Graziano, Marcel Mars) koji će kroz niz istraživanja usmjerenih na različite skupine, sudionike projekta, razviti Online Zine – sustav publikacija temeljenih na platformi Sandpoints.

Drugo more će, između ostalog, koordinirati niz istraživačkih aktivnosti (Bonfire Events) koje će se održati u Srbiji, Francuskoj i Njemačkoj tijekom 2023. i 2024. godine, sudjelovati u razvoju i produkciji novog rada kolektiva !Mediengruppe Bitnik koji će biti predstavljen kroz izložbu koncem 2024. godine u Rijeci te koordinirati realizaciju svih aktivnosti unutar konzorcija.

Figure it out - Parters meeting 4 

Foto: Drugo more

 

Co-funded by the European Union - logo


Projekt sufinancira Europska unija. Stavovi i mišljenja izraženi u projektu odnose se isključivo na autore i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, koji za njih ne mogu snositi odgovornost.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV