Tetris Dopolavoro Rijeka 2020

NOVO: Svi kulturno-umjetnički programi i javna događanja u projektu Europske prijestolnice kulture koji su kroz kalendar događanja najavljeni za održavanje u terminima do 14. travnja, odgađaju se do daljnjeg. VIŠE

*  *  *

Za glazbeni desert prvog dana programa Dopolavoro u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) nastupit će prištinski synth/ deep bass/ ambient bend TETRIS.

Koncert će u četvrtak, 26. ožujka uslijediti nakon otvorenja izložbe Crvena škola Dubravke Ugrešić, koje je na rasporedu u 20 sati.

Ulaz je slobodan!

 

Tetris je glazbeni projekt koji stvara zvučne kulise od hipnotizirajućih fraza iz mnoštva sintesajzera i dubokih baseva. Njihova vječno izmjenjujuća postava sklona je teškim analognim manipulacijama vrištećih gitara, klasičnog klavira i monotonih taktova, što bojom premazuje njihove nepredvidljive ali (često) eksplozivne nastupe.

Tetris svoje ime duguje legendarnom prištinskom kulturnom centru, u kojem je i nastao, a koji je između 2009. i 2016. godine udomljavao različite umjetnike, umjetničke projekte i događaje.

 
“Tetris Band je vjerojatno jedini izravni (zabilježeni) rezultat proizašao iz kreativnosti koja je bujala unutar tog prostora. Pod utjecajem slam poezije i delta bluesa koji su odzvanjali osamljenim ulicama grada bez rijeke, Tetrisov kućni bend uveo je umjetnike iz različitih područja u svijet stvaranja glazbe..”

– Alush Gashi, Prishtina Post Washington Coast

 

 
Kao što i samo ime benda sugerira, neka nas ne iznenade uvrnute melodije i ritmovi koje – umjesto iz opskurnih retro klavijatura iz zlatne uradi-sam ere – kao da izlaze iz analognog televizijskog aparata spojenog na dobre stare 8-bitne Sega, Nintendo ili pak Atari igrače konzole!

TETRIS poslušate na njihovom Soundcloudu

 
Ranije tog dana, u Galeriji Kortil (Strossmayerova 1, Rijeka) će se u 19 sati otvoriti izložba 3. smjena autorica Milijane BabićCentra za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci.
Dan kasnije, u petak 27. ožujka, u DeltaLabu (Delta 5, Rijeka) otvara se izložba riječkog umjetnika Igora Eškinje, Sanjaju li biljke sutrašnjicu?

 

 


Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV