Subota, 26. rujan 2015.
Zoom festivalInstitucije treba graditi
Tvornica Rikard Benčić – H objekt
Uključivanje u program od 10 sati, koncertni nastupi u 13h i u ponoć

 

U 24-satno trajanje platforme Institucije treba graditi, izvedbenog kolektiva BAD.co, nekoliko će se puta uključiti glazbenici okupljeni u riječki label elektronske glazbe Transponder records: Arexx, Notein i BLCNY.

AREXX – dugogodišnji DJ, producent i alkemičar zvuka, s puno glazbenog staža u svijetu elektronske glazbe, multimedije i ostalog. Od samog početka Transponder labela sudjeluje u njegovom radu.
soundcloud.com/arexx-music
http://arexx.bandcamp.com

Notein – samozatajni progresivni riječki istraživač elektronske glazbe koji sklada već desetak godina i koji je za Transponder objavio popriličan broj skladbi na nekoliko različitih nosača zvuka. Njegov je rad na tragu vrhunskih izvođača elektronske scene kao što su Autechre i slični lordovi elektronike.Više puta nastupao je live pod okriljem Transpondera i dio je Transponder crewa.
https://notein.bandcamp.com/

BLCNY – riječki electro dvojac kojeg čine Nevio Rugaš i Bernard Blašković. Dva druga koji su surađivali u electro pop bendu Senzorz. Nevio – bivši bubnjar grupe Quasarr te jedan od pokretača riječkog techno/electro/IDM labela Transponder records – i Bernard – DJ, autor, aranžer, producent i gitarist u raznim riječkim pop/punk/rock bendovima – skupili su svoje sintisajzere i ritam mašine te krenuli u pravcu izvođenja elektronske glazbe uživo. Made in Rijeka.

Transponder2Transponder records
je riječki glazbeni label za promociju elektronske glazbe osnovan 2006. godine, koji stvara prostor za fuziju i istraživanja s ishodištem u suvremenoj elektronskoj glazbi. Poznavanjem i njegovanjem glazbene povijesti elektronike, glazbenih varijacija i pravaca, Transponder records promovira glazbu i njeno zasluženo mjesto u prostoru i vremenu.

Cilj Transponder recordsa je putem zajedničkog glazbenog profila omogućiti prostor za djelovanje glazbenicima i producentima elektronike (ne samo) u Rijeci, a da pritom mogu očuvati vlastiti zvuk i glazbenu prepoznatljivost. Želja etikete je stvaranje nukleusa lokalne elektronike koji kvalitetom može predstavljati Rijeku kao nezaobilazni punkt na glazbenoj sceni.Medijski partneri: H-Alter, Kulturpunkt.hr, Moja Rijeka, Novi list

Program je realiziran u okviru platforme Balcan Can Contemporary.
Program je realiziran uz podršku Rezidencijalnog programa Kamov.

Sponzori: TOI TOI d.o.o.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV