Dubravka Ugrešić - Tu nema ničega

TEKST: Dubravka Ugrešić

FOTOGRAFIJE: Davor Konjikušić

BIBLIOTEKA: Skhole

JEZIK: hrvatski

IZDAVAČ: Multimedijalni institut

GRAFIČKI UREDNIK: Damir Gamulin

GODINA IZDANJA: 2020.

ISBN: 978-953-7372-53-8

 NARUČI KNJIGU


Autori i naslovi predstavljeni u biblioteci Skhole — u rasponu od kritičke teorije do književnosti i poetika suvremene umjetnosti — ocrtavaju horizont života u suvremenim kapitalističkim društvima. Crvena je nit poveznica u biblioteci imperativ da se etabliraju inovativne metode i koncepcije, pa time i drukčiji senzibiliteti kadri da detektiraju ono što nam pristiže iz budućnosti. Biblioteka je dio izdavačkog programa pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.
   
Dubravka Ugrešić u svojemu provokativnom eseju Tu nema ničega! na primjeru toplica — lječilišta — razmatra život u postsocijalističkoj Europi i Hrvatskoj.  Knjigu naručite na ovoj poveznici.

 

Nekadašnji topos građanske kulture, kao svojevrsna oznaka bijega u dokonost s onu stranu društvenog života, u novim je povijesnim uvjetima postao najpregnantnija metafora opustošenosti jednog prostora i vremena, od Banije do New Yorka. Esej je popraćen fotografskom serijom Davora Konjikušića koji je je zajedno s književnicom posjetio nekoliko toplica u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Knjigu je oblikovao Damir Gamulin Gamba.

*   *   *

 

DUBRAVKA UGREŠIĆ je autorica knjiga “Poza za prozu”, “Štefica Cvek u raljama života”, “Život je bajka”, “Forsiranje romana-reke”, “Američki fikcionar”, “Kultura laži”, “Muzej bezuvjetne predaje”, “Zabranjeno čitanje”, “Ministarstvo boli”, “Nikog nema doma”, “Baba Jaga je snijela jaje” i “Lisica,”. Živi i radi u Amsterdamu.

Biblioteka Skhole dio je programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Programski pravac Dopolavoro Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020 financiran je sredstvima Ministarstva kulture RH, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

 

 

    

    

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV