Od 2. do 10. srpnja 2015. godine, Drugo more će ugostiti četiri umjetnika uključena u platformu CORNERS – Gianfranca Mirizzija (Rijeka), Mihu Horvata (Maribor), Riccarda Spagnuloa (Bari) i Simona Farida (London) – koji zajedno surađuju na produkciji projekta “Games”, istražujući vrste igara koje ljudi igraju, često sami, u urbanim sredinama.Svojim radom nadaju se razviti konvencije igranja u taktike aktiviranja različitih javnih prostora i njihovih korisnika, povezivanjem s mjestom i prilagođavanjem različitim pravilim igre na različitim mjestima.

Tijekom svojeg rezidencijalnog boravka u Rijeci, navedeni umjetnici pokušat će se usredotočiti na lokalne kulture i društva igre, eksperimentirajući s različitim igraćim formama kao kulturnim vezama. Njihovi će sastanci biti otvoreni za javnost pa su svi zainteresirani za njihov rad pozivaju da ih posjete svakoga dana od 10 do 13 i 14 di 18 sati u zgradi Filodrammatice.

Na istom mjestu u petak, 10. srpnja 18 sati, umjetnici će imati otvorenu i neformalnu prezentaciju svojeg dosadašnjeg postignuća, što će također biti prilika za praktično isprobavanje nekih novih ideja.


 

DSC_1061


 

Co-producers: 

 


 

corners logoCORNERS je platforma za umjetnike i publike koju oblikuju i pokreću kulturne organizacije na rubovima Europe. CORNERS umjetnicima i istraživačima pruža mogućnosti za produkciju multidisciplinarnih umjetničkih projekata te im omogućava razmjenu onkraj geografskih, političkih i ekonomskih podjela. CORNERS spaja vanjske rubove Europe i u fokus stavlja područja koja su van glavnih političkih, kulturnih i ekonomskih tokova koje povezuje kroz umjetnički i istraživački rad. Cilj projekta je upoznati lokalnu publiku, organizacije i aktivne građane i zajedno s njima upisati njihova mjesta u centar kulturne karte Europe. Više od 50 umjetnika i istraživača susrest će se i surađivat će kroz CORNERS, a s njima će raditi više od 30 kulturnih organizacija i institucija partnera i domaćina te na tisuće aktivnih sudionika i posjetitelja širom Europe.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV