ZOOM festival ove godine organiziramo treći puta za redom i to od 6. do 12. 09. 2012. Do ove godine praksa je bila predstaviti jednog umjetnika/umjetnicu sa više njegovih radova kako bismo dobili što bolji uvid u njegovo/njezino stvaralaštvo. Ove smo godine odlučili u fokus staviti predstave sa njemačkog govornog područja te dati nešto bolji uvid u izvedbenu scenu Njemačke i Austrije. Kako bismo što bolje predstavili «Novo njemačko kazalište» organizirali smo i seriju predavanja u okviru koje je predavanje održao Thomas Franka, osnivač i umjetnički direktor kazališta Brut iz Beča. Pred nama su još dva predavanja, ono Claudie Bosse, umjetničke direktorice Theatarcombinata iz Beča te Christiane Kühl, novinarke, dramaturginje i izvedbene umjetnice iz Berlina.

U okviru ZOOM festivala igrat će se 8 predstava iz Austrije, Njemačke, Kosova, Slovenije i Hrvatske, a od toga smo dvije predstave namijenili djeci.
Osim predstava za vrijeme ZOOM festivala održat će se i četiri radionice, a voditelji radionica su kazališna grupa Ligna iz Njemačke, Janez Janša iz Slovenije, Igor Ružić i Ivan Marušić Klif iz Hrvatske.

Raspored ZOOM festivala:

Čet. 06.09. Ligna “The New Man”, Njemačka (Hartera)
Pet. 07.09. Jeton Naziraj “Yue Medlin Yue”, Kosovo (HKD)
Sub.08.09. Tala “Tri skockana praščića”, Hrvatska (HKD)
VRUM “Baja Buf”, Hrvatska (Filodrammatica)
Nedj.09.09. Doris Uhlich “More Than Enough”, Austrija (HKD)
Pon. 10.09. D.B. Indoš “Kriegspiel”, Hrvatska (HKD)
Uto.11.09. United Sorry “Lost in Space”, Austrija (HKD)
Sri.12.09. Janez Jansa, “Tko je sljedeći”, Slovenija (HKD)

Sve se predstave igraju u HKD – Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1,
Filodrammatici, Korzo 28/1 i u
Harteri, Ružićeva bb.
više informacija 12_ZOOM_info kratki

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV