Zoom festival 2015

Šesti po redu Zoom festival održat će se od 25. do 27. rujna 2015. godine u Harteri i ugostit će dvije umjetničke platforme iz Berlina i Zagreba.

Umjetnici okupljeni u platformu Smeće: aparat, berlinske umjetnice i kustosice Stefanie Wenner, boravit će nekoliko dana u Harteri gdje će od različitih materijala koji se smatraju smećem, otpadom i prljavštinom stvarati radove temeljene na zvuku, izvedbi, pokretu i vizualizaciji. Potom će unutar “aparata” nastali radovi umjetničke mreže cobratheater.cobra te umjetnika i umjetnica kao što su Simone Aughterlony, Michael GünzburgerBettina VismannThorsten Eibeler, Liz Rosenfeld i Imogen Heath biti predstavljeni publici na izvedbi nazvanoj Smeće: šou, u petak, 25. rujna, s početkom u 19 sati.

Platformom Institucije treba graditi Harteru će u subotu, s početkom u podne, na 24 sata okupirati kolaborativna izvedbena skupina BADco. iz Zagreba, strukturirajući događaj u formi osam sati rada, osam sati kulturnog uzdizanja i osam sati spavanja. U pokušaju pronalaženja novih institucionalnih kulturnih modela, projekt će okupiti umjetnike, aktiviste, potencijalne korisnike, filmske statiste i gledatelje, a prostor izvedbe će kontinuirano mijenjati svrhu: iz filmskog seta u izvedbeni pa u prostor za razgovor, kulturni centar, kamp, spavaonicu itd. Posjetitelji su pozvani donijeti šatore i vreće za spavanje te prespavati u Harteri u noći sa subote na nedjelju.

Više o sadržaju festivala pročitajte OVDJE.

Tražimo volontere koji bi nam na festivalu pomogli oko postava i uređenja prostora u Harteri prilikom odvijanja radionica, izvedbi, predavanja i prezentacija (postavljanje stolica i rekvizita), druženja s gostima, postavljanja info-pulta te dijeljenja letaka, plakata i ostalih promotivnih materijala.

Volonterima nudimo nova korisna iskustava i priliku za druženje i upoznavanje najneobičnijih umjetnika i predavača.

Pošaljite nam ime i prezime, email i telefonski kontakt te datume za koje ste slobodni (24.9., 25.9., 26.9., 27.9. ili sva četiri dana).

Prijave šaljite do 23. rujna na  dubi@drugo-more.hr.

Više informacija o festivalu uskoro.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV