Priče iza tapeta

Snimka razgovora, snimila i montirala Mara Prpić

U sklopu izložbe Sanjaju li biljke sutrašnjicu?, u četvrtak 16. srpnja u 20 sati u prostoru Delta Laba (Delta 5, Rijeka), autor izložbe Igor Eškinja razgovarat će s dr.sc. Boštjanom Surinom, biologom iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka koji mu je pomagao u istraživačkoj fazi pripreme ovog projekta.

 

U pokušaju spajanja umjetničkog pogleda na riječki urbani okoliš sa znanstvenim pogledom botaničara i biologa, Igor i Boštjan razgovarat će o zanimljivim biljkama koje nastanjuju napuštene prostore nekada velike riječke industrije. Riječ je o biljkama koje u velikoj mjeri nisu autohtone za ovo područje, već su na različite načine stigle u Rijeku iz raznih dijelova svijeta. Te su biljke Eškinji poslužile kao motivi u izradi tapeta od kojih se sastoji njegova izložba, nastala u okviru programskog pravca Dopolavoro projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Audio snimka razgovora 

Neke od tih biljnih stanovnika Rijeke – koje možemo pronaći na Delti, Školjiću, Brajdici, Molo longu te u Industrijskoj ulici i kompleksu Benčić –  Boštjan Surina već je spomenuo za u svojim kratkim pričama za naš web serijal Dopolavoro: iza scene, koje možete pročitati OVDJE.

Zavirite “Iza scene” i upoznajte biljke pronađene u napuštenim riječkim industrijskim prostorima

 

 

 

 

Izložbu Sanjaju li biljke sutrašnjicu? posjetite do 25. srpnja, od ponedjeljka do subote od 17 do 21 sat.
 
Pratite nas na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Flickru, Vimeu i Mixcloudu.
 
Pretplatite se naš newsletter: http://drugo-more.hr/#newsletter

 

 

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te nošenje zaštitnih maski za lice.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV