Foto: Borut Brozović / Drugo more (Flickr galerija)

Nakon četiri godine pauze, 19. i 20. travnja održat će se peti po redu Sajam 3N: Napusti normalne naprave u okviru MADE IN – Platforme za suvremeni obrt i dizajn, koji uz zanimljiv izlagački i glazbeni dio donosi i bogat program radionica za djecu i odrasle.

PROGRAM:

> sajam neobičnih naprava @ Filodrammatica
> radionice @ Filodrammatica, Dječja kuća, Radio Roža, Lansirna rampa Torpedo
> Transponder Party @ Klub Manual

 

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

 

SAJAM NEOBIČNIH NAPRAVA

Velika dvorana Filodrammatice, Korzo 28/1, Rijeka

petak 19. travnja od 12 do 20 sati
subota 20. travnja od 11 do 16 sati
  

Sajam 3N okuplja DIY (uradi-sam) entuzijaste iz Hrvatske i Slovenije koji razvoj tehnologije ne prepuštaju olako industriji, već sami mijenjaju postojeće i stvaraju nove naprave i objekte, upotrebom elektronike, prirodnih resursa ili reciklažom umjetnih materijala kako bi stvorili nešto novo, duhovito, korisno, ekološki prihvatljivo. Korištenjem različitih znanja, vještina i disciplina, od inženjerstva i obrntištva do umjetnosti, sudionici Sajma otvaraju nove prostore istraživanja tehnologije i resursa koji nam postaju razumljiviji te se mogu primjenjivati bez upotrebe složenih strojeva i alata ako se samo malo sami potrudimo.

Rezultati njihovih istraživanja bit će predstavljeni na izlagačkom dijelu Sajma, na kojem sudjeluju zagrebačka organizacija Radiona, te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA.

RADIONA.ORG

Radiona.org donosi sa sobom u Rijeku interaktivni izložbeni program iz dugogodišnje selekcije produkcije udruge, a na sajmu u Rijeci sudjeluju: Deborah Hustić, Paula Bučar, Tomislav Tukša, Vito Menjak, Damir Prizmić, Goran Mahovlić, Aleksandar Vojnić i Igor Brkić.

Radiona _ Sajam 3NFotografije ustupila Radiona.org

Radiona.org je neprofitna organizacija i građanski laboratorij koji se sastoji od makerspacea/hackerspacea, laboratorija za medijsku umjetnost – media lab, Repair Cafe-a i rezidencijalnog programa (A-I-R) osnovana 2011. godine.

Organizacija se bavi DIY (uradi-sam), DIWO (uradi-s-drugima) i DITO (uradimo-zajedno) kulturama, STEAM konceptima, interdisciplinarnim i međugeneracijskim neformalnim obrazovanjem i hibridnim aktivnosti. Lab razvija inovativne projekte s naglaskom na izgradnju zajednice, građansku participaciju, koheziju i socijalnu uključenost, prijenos znanja i sukreaciju. Također je aktivan u područjima GLAM-a, KKI-a u međunarodnom i lokalnom kontekstu, kreiranju javnih politika na lokalnoj i međunarodnoj razini. Svoje aktivnosti usmjerava na obrazovanje, inovacije, istraživačke procese, umjetničku produkciju, kustoske prakse, rezidencije, međunarodnu i domaću međusektorsku suradnju, samoodržive sustave, aktivnosti u zajednici za popravljačke aktivnosti, građansku znanost i aktivnosti povezane s društvenom svijesti.

Organizirali više od 500 međunarodnih, regionalnih i domaćih radionica i majstorskih tečajeva, 8 hackathona, 36 međunarodnih izložbi, 4 međunarodne konferencije, 5 međunarodna kampa, 16 rezidencijalnih programa te organizacija ima ekosustav od više od 180 međunarodnih i domaćih partnera.

Radionu čini raznolika i međugeneracijska zajednica različitih profesija koje djeluju zajedno.

CIRKULACIJA2

Cirkulacija 2 je udruga i kolektiv umjetnika iz Ljubljane koji postoji od 2007. godine, uvijek vezan na prostor, koji je kombinacija radione i izložbenog/ performativnog prostora. Dosad su ih promijenili  tri prostora, dok se trenutni prostor nalazi 4 metra ispod samog centra Ljubljane i vrlo je aktivan. Ovog trenutka u udruzi djeluje deset ljudi koji stalno traže neobične pristupe u umjetnosti i drugim povezanim vidovima kreativnosti, a na Sajmu 3N svoje izume će predstaviti: Borut Savski, Boštjan Čadež i Marko Batista.

Marko Batista_Ljubav loptica i žica _ Sajam 3NFotografiju ustupio Marko Batista

Borut Savski (1960.) je intermedijski umjetnik i kompozitor zvuka, a neformalno je i inženjer i programer. Sve to radi iz užitka a ne karijere – koju uskoro ostavlja. Znači: predat će se isključivo užitku!

Boštjan Čadež (1979., Ljubljana) novomedijski je umjetnik čija interdisciplinarna praksa istražuje sjecišta umjetnosti, tehnologije i ljudskog iskustva. Njegove inovativne instalacije i performansi često izazivaju granice između digitalnog i fizičkog svijeta, uključujući elemente poput umjetne inteligencije, virtualne stvarnosti, robotike i obrade podataka u stvarnom vremenu. Čadežovu umjetnost karakterizira dinamičnost i jedinstven život koji proizlazi iz algoritama i smjernica kojima oblikuje svoja djela. Njegovo zanimanje za jednostavne smjernice iz kojih proizlazi beskonačan broj slika ili situacija, koje nikad nisu iste kao prije, jedan je od ključnih aspekata njegova stvaralaštva. Njegovi radovi često uključuju interakciju s gledateljima, koji svojim angažmanom postaju dio umjetničkog doživljaja i ujedno sukreiraju rad koji promatraju.

Marko Batista je tech-mixed-medijski umjetnik iz Ljubljane, istraživač zvuka, video eksperimentalist i AV izvođač, rođen u Titovoj Jugoslaviji. Batista se fokusira na teme kao što su izmješteni zvučni krajolici, procesi video transformacije, umrežavanje podataka, suradnja, povezivanje koncepata, hibridni prostori, politike umjetnosti i druga polja suvremene medijske umjetnosti. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani i magistrirao na Central Saint Martins u Londonu. Marko Batista jedan je od osnivača eksperimentalne multimedijske grupe Klon:Art:Resistance. Godine 2003. surađivao je na projektu za 50. LA BIENNALE DI VENEZIA: VV2.

 

BRIDA

BridA / Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica je umjetnički kolektiv iz Nove Gorice (Slovenija) osnovan 1996. godine na Umjetničkoj akademiji u Veneciji. Njegov se rad temelji na analizi procesa i uloga unutar suvremene umjetnosti, principa umjetničke suradnje i grupnog rada, istraživanja i projekata koji uključuju suradnju s drugim umjetnicima, stručnjacima i kreativcima. Vrlo su aktivni u svojem gradu i povezani s brojnim istraživačkim institutima i sveučilištima, te često nastupaju u inozemstvu kao predavači i gostujući umjetnici unutar rezidencijalnih programa.

Fotografiju ustupila BridA

Na Sajmu 3N predstavit će multimedijalnu instalaciju Nano Plotter. U ovom projektu, zastarjeli stroj koji se inače koristi za tehničke crteže, prilagođen je za neobičnu svrhu. Uređaj je programiran i prilagođen za crtanje po različku, stol je opremljen vibrirajućim sustavom koji poništava crtanje po završetku. Robotska ruka plotera i buka koju stvara tijekom rada proizvode čudnu atmosferu. U isto vrijeme, ploter postaje izvođač, priča priču i daje joj svoj osebujni ritam. U ovom izmišljenom svijetu dva lika govore o nanočesticama kao svom životnom prostoru. Oni ne razumiju situaciju; očito su nastale slučajno i za vrlo kratko vrijeme. Performans koji stvara uređaj može se percipirati i kao video projekt, ima sva svojstva poput precizne vremenske linije, sadržaja i zvuka. Kroz neobičan narativ, Nanoplot je pokušaj istraživanja još nepoznate prostorno-vremenske dimenzije: nano svijeta. Svijet sačinjen od čestica kojima se može manipulirati samo pomoću posebnih mikroskopa (kao što je Scanning Tunneling Microscope STM ili Atomic Force Microscope AFM) s iglom velikom poput molekule ugljika koja može pomicati nano čestice.

 

RADIONICE

Zainteresirani sudionici moći će na čak sedam radionica naučiti nekoliko trikova koji nam mogu pomoći u otvaranju imaginacije i stvaranju konkretnih naprava. Snimanje i obrada zvuka, izrada raketa i elektroničkog nakita, recikliranje elektroničkog otpada, igraće konzole iz kućnih radionica, proizvodnja korisnih materijala iz bio-otpada, i još puno toga očekuje nas na radionicama u sklopu Sajma 3N.

Za sudjelovanje se možete prijaviti putem obrasca na poveznicama uz opis svake radionice.

Radionica glazbene produkcije – DIY mastering

Izvođač: Saša Rajković – Zarkoff

– petak 19.04. od 16 – 19h i subota 20.04. od 16 – 19h @ Radio Roža

PRIJAVITE SE! *radionica je predviđena za do 8 polaznika

Zarkoff _ Sajam 3NFotografiju ustupilo Zarkoff

Tema masteringa se često mistificira i prevladava mišljenje da je to najbolje prepustiti profesionalcima s vrhunskom opremom u studijima sa savršenom akustikom. To je dobrim dijelom istina, no ponekad nije realna opcija pa je potrebno zasukati rukave i snaći se s onim što imamo na raspolaganju.

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

Radionica je korisna i onima koji se ne planiraju baviti masteringom jer je znanje o toj fazi glazbene produkcije vrlo korisno i za prethodnu fazu koju sve više i više glazbenika uzima u svoje ruke – miks. 

Kako se točno tu snaći, pokušat će razjasniti voditelj radionice Saša Rajković, vlasnik studija Sensorium, mastering inžinjer izdavačkih kuća Creme Organization, Raw Culture Records, Kri Recordings, Rapid Eye Movement, Vesuvius Recordings i mnogih drugih.

Konstrukcija svemirskih letjelica

Izvođači: Brida (Sendi Mango i Jurij Pavlica)

– subota 20.04. od 10 – 13h @ Dječja kuća

PRIJAVITE SE!  *radionica je predviđena za do 12 polaznika od 7 do 10 godina

BridA _ Sajam 3NFotografiju ustupila BridA

Radionica za djecu, mlade i mlade u srcu obuhvatit će izradu svemirskih letjelica i razumijevanje putovanja u svemir. Kroz povijest, čovječanstvo je nadilazilo granice svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti. Poput znanosti i tehnologije, osvajanje svemira bilo je potpomognuto velikom količinom kreativnosti i domišljatosti. Oduvijek su umjetničke i vizionarske kreacije inspirirale znanstvenike da dizajniraju svemirsku letjelicu koja je prvog čovjeka odvela u beskraj svemira. Uz stručnu pomoć mentora sastavljat će se modeli raketa koji će uz pomoć pritiska vode moći polijetati. Zajednički ćemo izgraditi i lansirnu rampu za lansiranje vodenih raketa koja će omogućiti sigurno lansiranje vodenih raketa na daljinu.

Foto: Borut Brozović / Drugo more (Flickr galerija)

BridA / Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica je umjetnički kolektiv iz Nove Gorice (Slovenija) osnovan 1996. godine na Umjetničkoj akademiji u Veneciji. Njegov se rad temelji na analizi procesa i uloga unutar suvremene umjetnosti, principa umjetničke suradnje i grupnog rada, istraživanja i projekata koji uključuju suradnju s drugim umjetnicima, stručnjacima i kreativcima. Vrlo su aktivni u svojem gradu i povezani s brojnim istraživačkim institutima i sveučilištima, te često nastupaju u inozemstvu kao predavači i gostujući umjetnici unutar rezidencijalnih programa.

Radionica bojanja majica borovom korom

Izvođač: Duje Dorotka (Muzej općine Jelsa)

– petak 19.04. 17 – 19h @ Art kvart

PRIJAVITE SE!  *radionica je predviđena za do 10 polaznika od 7-10 godina

Duje Dorotka _ Sajam 3NFotografije ustupio Muzej općine Jelsa

Radionica bojenja majica borovom korom osmišljena je s ciljem očuvanja i transfera znanja o tradicijskoj vještini bojenja ribarskih mreža prirodnim pigmentom, koja će u ovom slučaju biti primijenjena na bojanje bijelih pamučnih majica. Radi se o postupku koji je bio vrlo raširen i uobičajen na hrvatskom priobalju sve do polovine 20. stoljeća kada dolaskom sintetičkih mreža na naša tržišta gubi svoju važnost i pomalo pada u zaborav.

Foto: Borut Brozović / Drugo more (Flickr galerija)

Mašćenje ili tanganje mreža imalo je dvostruku funkciju: da mreže impregnira i učini ih otpornijima na utjecaje mora i soli, ali i da ih oboji u zagasito crvenu boju kako bi u moru bile što neprimjetnije i učinkovitije. Postupak koji ćemo rekonstruirati na radionici započinje mljevenjem borove kore drvenim čekićima, te prikupljanjem i prosijavanjem mljevene kore kako bi se izdvojila fina prašina koja se potom kuha u morskoj vodi. Nakon što prokuha, smjesa se profiltrira kroz finu tkaninu i boja je spremna za primjenu.

Duje Dorotka, etnolog i antropolog sa stručnim muzejskim zvanjem kustosa, rođen je u Splitu a od 2019. godine živi na otoku Hvaru. Radi u Muzeju općine Jelsa gdje obavlja stručne muzejske poslove, što uključuje skrb o zbirkama, istraživanja, pripremu stalnih postava i povremenih izložbi, a prema potrebi i pedagoški rad, pripremu programa i rad s korisnicima. Voditelj je Ribarske zbirke u Vrboskoj.

Jazavac ORI

Izvođač: Radiona.org

– petak 19.04. od 18 – 19.30h @ Filodrammatica

PRIJAVITE SE! *radionica je predviđena za do 12 polaznika, od 10+ godina

Jazavac ORI-Radiona-radionica 2 _ Sajam 3NVizual ustupila Radiona.org

Jazavac ORI je uradi-sam komplet za samogradnju koji možete koristiti kao bedž/broš, privjesak za ključeve ili ogrlicu, što vam više odgovara. S ovim kompletom zavladat ćete osnove struje i lemljenja te istovremeno saznati zašto je jazavac cool stanovnik planete Zemlje.

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

Radiona.org je neprofitna organizacija i građanski laboratorij koji se sastoji od makerspacea/hackerspacea, laboratorija za medijsku umjetnost – media lab, Repair Cafe-a i rezidencijalnog programa (A-I-R) osnovana 2011. godine. Organizacija se bavi DIY (uradi-sam), DIWO (uradi-s-drugima) i DITO (uradimo-zajedno) kulturama, STEAM konceptima, interdisciplinarnim i međugeneracijskim neformalnim obrazovanjem i hibridnim aktivnosti. Lab razvija inovativne projekte s naglaskom na izgradnju zajednice, građansku participaciju, koheziju i socijalnu uključenost, prijenos znanja i sukreaciju. Također je aktivan u područjima GLAM-a, KKI-a u međunarodnom i lokalnom kontekstu, kreiranju javnih politika na lokalnoj i međunarodnoj razini. Svoje aktivnosti usmjerava na obrazovanje, inovacije, istraživačke procese, umjetničku produkciju, kustoske prakse, rezidencije, međunarodnu i domaću međusektorsku suradnju, samoodržive sustave, aktivnosti u zajednici za popravljačke aktivnosti, građansku znanost i aktivnosti povezane s društvenom svijesti.

In / Above Water Sonic Mapping> (Echoes of the Abyss I. )

Izvođači: Robertina Šebjanič i Ivo Vičić

– subota 20.04. od 10:30 – 13h @ Lansirna Rampa Torpedo, Rijeka (mjesto susreta: Porta – Lansirna rampa Torpedo)

PRIJAVITE SE! *radionica je predviđena za do 10 sudionika iznad 18 godina

* sudionici su pozvani donijeti svoje uređaje za snimanje

hydrophone recording _ Sajam 3NFotografiju ustupila Robertina Šebjanič

Posvećen zvučnom mapiranju obale Jadranskog mora, ovaj događaj pruža publici priliku za uranjanje u zvučne krajolike ispod i iznad razine mora u blizini povijesnog i za riječki identitet važnog mjesta na kojem su se nekada ispaljivanjem testirala torpeda. Radionica ima za cilj upoznati sudionike sa zvučnim mapiranjem obalnih područja, a uključuje i praktično predavanje o uznemirujućem ljudskom prisustvu u podvodnoj akustici, kao i slušanje bioakustike morskog okoliša. Oba mentora će podijeliti svoje stručno znanje o snimanju zvuka, zvučnom mapiranju s obzirom na prirodu lokacije, te izradi zvučnih kulisa (eng. soundscape) ispod i iznad razine vode.

Radionica se dotiče problematike i situacija s akustičnim okolišem iznad razine vode, naglašavajući važnost akustične komunikacije među različitim vrstama.

Foto: Borut Brozović / Drugo more (Flickr galerija)

Za potrebe prisluškivanja ispod vode koristit će se hidrofoni (starogrčki ὕδωρ = voda i φωνή = zvuk), mikrofoni koji detektiraju zvučne valove pod vodom. Većina hidrofona temelji se na piezoelektričnim pretvaračima koji proizvode električnu energiju prilikom promjene tlaka. Koristit će se i drugačije vrste mikrofona za slušanje zvukova iznad vode, kako bi sudionici mogli doživjeti i usporediti njihove razlike.

Tijekom teorijskog dijela radionice, koji će biti održan na lokaciji, sudionici će biti kratko upoznati s konceptom (podvodne) akustike, koji uključuje proučavanje širenja zvuka i zvučnih signala. Zvučni valovi se šire 4-7 puta brže nego u zraku. Stoga se u vodi koristi različita oprema nego u zraku i vakuumu (npr. sonar za vodu, radar za zrak).

Radionica je razvijena u okviru novog umjetničkog rada/istraživanja ‘Echoes of the Abyss II’ Robertine Šebjanič i podržana od Drugog mora (Made In platforma)

Ivo Vičić je tonski snimatelj, snimatelj zvukova iz prirode i glazbeni producent iz Rijeke. Dugi niz godina snima zvukove iz prirode, a njegov portfolio uključuje zvukove za dokumentarne filmove, ambijentalnu glazbu, umjetničke instalacije, zvučne pozadine, radijsko emitiranje, zvučne efekte, itd. Radi i kao tonski snimatelj za potrebe televizijskih i radijskih programa. U svojoj potrazi za novim zvucima eksperimentira s podvodnim zvukovima i zvukovima koji se prenose putem raznih struktura. Velik broj njegovih terenskih snimaka uključeni su u katalog Britanske knjižnice, te u arhive raznih muzeja, obrazovnih centara u nacionalnim parkovima itd.

Robertina Šebjanič je ljubljanska umjetnica i istraživačica koja u radu istražuje biološke, (geo)političke i kulturne stvarnosti vodenih okoliša, kao i utjecaj čovječanstva na druge organizme. U svojoj analizi antropocena i njegovog teorijskog okvira, umjetnica koristi pojmove “akvatocen” i “akvaformiranje” kako bi se referirala na ljudski utjecaj na vodene okoliše. Za svoje je rad primila nekoliko nagrada i nominacija na Prix Ars Electronica, Starts Prize, Falling Walls, Re:Humanism i drugima.

zapeSYNTHnica

Izvođačica: Monika Pocrnjić

– subota 20.04. 11 – 15h @ Filodrammatica, 2.kat

PRIJAVITE SE! *radionica je predviđena za do 10 polaznika i održat će se na engleskom jeziku

Monika Pocrnjic synthzapestnica _ Sajam 3NFotografiju ustupila Monika Pocrnjić

 

Zapesynthnica je sintesajzer na narukvici. Službeni naziv sintesajzera temeljenog na čipu 555 je “Stepped-tone generator”, a njegov ga je autor Forrest Mims nazvao “Sound Synthesizer” 1982. godine; tek kasnije je dobio ime koje većina ljudi danas poznaje: Atari punk konzola.

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

Zapesynthnica je stara ideja u novoj formi. Na radionici, sudionici će izrađivati nosivi zvučni sustav koji je jednostavan za izradu, ali može pružiti sate zabave zahvaljujući mogućnosti da ga se upravlja pomoću svjetla. Zapesynthnica je predivno putovanje kako za one koji tek ulaze u svijet DIY sintesajzera zvuka, tako i za one kojima će, s njenim CV inputima, predstavljati još jedan modul u sastavljanju modularnog sintesajzera.

Monika Pocrnjić je diplomirana likovna edukatorica i novomedijska umjetnica. U radu se bavi područjima DIY elektronike, crtanja i lutkarskog kazališta. Interesi su joj koncepti poput objekata kao sučelja, robotskog kazališta i uloge tehnologija u suvremenom svijetu. U svojim umjetničkim djelima koristi i kombinira različite metode, medije i tehnike, uključujući 3D tehnologije, hakiranje i kreativno kodiranje. Svoje objekte prikazuje na izvedbenim događajima ili kazališnim predstavama. Živi u Rušama, a radi u Mariboru i diljem svijeta.

Pop up radionica Radionin DIY Synth

Izvođač: Radiona.org

– petak 19.04. od 17h @ Filodrammatica

*nije potrebna prijava!

Synth photo - radionica _ Sajam 3NFotografiju ustupila Radiona.org

Radionin mini synth koji je osmislio Igor Brkić omogućuje polaznicima da naprave jednostavan elektronski uređaj za stvaranje zvuka. Također će naučiti kako i zašto synth radi sve što radi, kako spojiti žice, kako lemiti, savladat će osnove elektronike, a na kraju će imati priliku proizvesti nešto buke sa svojim mini sintesajzerom. Polaznici nose svoje sintove kućama!

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

Radiona.org je neprofitna organizacija i građanski laboratorij koji se sastoji od makerspacea/hackerspacea, laboratorija za medijsku umjetnost – media lab, Repair Cafe-a i rezidencijalnog programa (A-I-R) osnovana 2011. godine. Organizacija se bavi DIY (uradi-sam), DIWO (uradi-s-drugima) i DITO (uradimo-zajedno) kulturama, STEAM konceptima, interdisciplinarnim i međugeneracijskim neformalnim obrazovanjem i hibridnim aktivnosti. Lab razvija inovativne projekte s naglaskom na izgradnju zajednice, građansku participaciju, koheziju i socijalnu uključenost, prijenos znanja i sukreaciju. Također je aktivan u područjima GLAM-a, KKI-a u međunarodnom i lokalnom kontekstu, kreiranju javnih politika na lokalnoj i međunarodnoj razini. Svoje aktivnosti usmjerava na obrazovanje, inovacije, istraživačke procese, umjetničku produkciju, kustoske prakse, rezidencije, međunarodnu i domaću međusektorsku suradnju, samoodržive sustave, aktivnosti u zajednici za popravljačke aktivnosti, građansku znanost i aktivnosti povezane s društvenom svijesti.

 

ZABAVA: TRANSPONDER PARTY

Za glazbenu nadopunu izlagačkog i radioničkog dijela Sajma pobrinut će se DJ-i i autori okupljeni oko riječkog labela elektronske glazbe Transponder, koji za petak 19. travnja od 21 sat pripremaju party u klubu Manual.

Foto: Tanja Kanazir / Drugo more (Flickr galerija)

VAŽNO: iako se neće naplaćivati, ulazak u prostorije kluba Manual dozvoljen je isključivo punoljetnim članovima Udruge 4 KROZ 4. Članom postajete na poziv već postojećeg člana. Ako nemate nikoga da vas pozove, javite se klubu putem Facebooka, Instagrama ili na email adresu: info@manual.hr

Transponder records je riječki glazbeni label za promociju elektronske glazbe osnovan 2006. godine, koji stvara prostor za fuziju i istraživanja s ishodištem u suvremenoj elektronskoj glazbi.

Na zabavi u Manualu čekaju nas dva DJ seta (DJ Monotaks i DJ Arexx) i čak četiri live acta (Notein, Monotask, Arexx i Transponder live crew)

Transponder _ Sajam 3NFotografiju ustupio Transponder Crew

TRANSPONDER PARTY

Notein je producent poglavito ne-žanrovske elektronske glazbe iz Rijeke. Svoj posljednji album je izdao na progresivnom 3OP label-u, a ovaj koncert će mu biti četvrti nastup pred riječnom publikom.

Monotask DJ i producent iz Rijeke čije dj setove možete čuti kao dio Shuffle večeri u Manualu. Ovaj put ce se u koncertnom dijelu večeri predstaviti autorskim radovima raznih žanrova od ambient soundscapeova do electra i techna samostalno i u kolaboraciji sa DJ Arexxom

AREXX Riječki DJ i producent nastupit će sa dj setom na gramofonima vrteći pretežno Berlinski underground elektronski zvuk kao i sa samostalnim live actom (nastupom na synthevima) izvodeći vlastitu autorsku glazbu.

Transponder Crew je live act (nastup uživo) dijela ekipe Transponder recordsa iz Rijeke

https://transponder-records.bandcamp.com/ https://www.youtube.com/@uesoundri

 


 

Sajam 3N provodi se u okviru MADE IN Platforme za suvremeni obrt i dizajn.Projekt sufinancira Europska unija. Stavovi i mišljenja izraženi u projektu odnose se isključivo na autore i ne moraju nužno odražavati stavove Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu, koji za njih ne mogu snositi odgovornost.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Drugog mora i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV