Kao nastavak aktivnosti Drugog mora vezanih uz vizualne umjetnosti koje traju od 2002. godine, program Galerija DM je cjelogodišnji izložbeni program koji se održava u Galeriji Filodrammatica (Korzo 28/1, Rijeka), kojom je do preseljenja u vlastiti galerijski prostor upravljao riječki HDLU. Galerijom od 2014. godine upravlja Drugo more koje ju je profiliralo kao prostor suvremene umjetnosti s fokusom na umjetničke radove domaćih i stranih umjetnika koji se izražavaju kroz umjetničke instalacije, te intermedijalne i novomedijske radove. U programu svoje mjesto pronalaze i etablirani i mlađi umjetnici, a pored šest izložbi godišnje koje se održavaju u okviru programa Galerija DM, u prostoru se održava i grupna izložba manifestacije Moje, tvoje, naše, te gostujuće izložbe drugih organizacija.

Kroz vlastite izložbene programe producirali smo više grupnih izložbi, a kroz samostalne izložbe predstavili niz umjetnika i umjetničkih grupa, kao što su: Oliver Ressler, Slaven Tolj, !Medeingruppe Bitnik, Igor Eškinja, Marko Batista, Milijana Babić, Sašo Sedlaček, Saša Spačal, Andreja Kulunčić, Janez Janša, Claire Fontaine, i brojni drugi.

Grupne izložbe realizirali smo kustosima kao što su Iris Dressler i Hans D. Christ, Tatiana Bazzichelli, Predrag Pajdić, Fatima Hallberg, Eva i Franko Mattes, Silvio Lorusso i Sebastian Schmieg, a u okviru ovih izložbi predstavljena su brojni značajni autori suvremene umjetnosti, da spomenemo samo neke od njih: Ai Weiwei, Trevor Paglen, Julian Oliver, John Smith, Mark Leckey, Daniel García Andújar, Badi Badalov, Laura Poitras, Evan Roth, Jill Magid, Simon Denny, i brojni drugi autori i umjetničke grupe.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV