Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Projekt X


Projektom X se želi potaknuti kreativno djelovanje mladih u području suvremene kulture i umjetnosti, te olakšati pristup različitim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Kroz projekt ćemo realizirati 16 različitih specijaliziranih obrazovnih programa koji će se bazirati na  praktičnom radu i koji će biti u međusobnoj komunikaciji čineći tako mrežu programa putem koje će se poticati transfer znanja. Polaznici će tako imati priliku nešto naučiti o akustici prostora, snimanju zvuka, crtežu, performansu, spekulativnom dizajnu, dizajnu interakcija i kritičkom dizajnu, elektroničkom građanskom neposluhu, stereoskopiji, korištenju arduino procesora, temeljima kazališne dramaturgije, hepeningu, sitotsiku, video mappingu, video i foto dokumentaciji itd. U okviru projekta stvaramo i stabilan prostor u kojem će mladi sudionici moći razvijati svoje interese, učiti kroz radionice i mentorski rad, te kreirati vlastite sadržaje. Rezultati praktičnog rada prezentirat će se kroz organizaciju završnog festivala u Rijeci, organiziranog od strane mladih za mlade.

Projekt X financiran je o okviru poziva Umjetnost i kultura za mlade, UP.02.1.1.02. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 578.693,59 kuna i sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH u iznosu od 102.122,40 kuna.

Posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Razdoblje provedbe projekta je od 24.04.2018. do 24.02.2019. godine.


Projekt X Radionice

Projekt X Radionice

zvuk / video / fotografija / dizajn / crtanje / sitotisak / dramaturgija / hepening / performans / hakiranje