Politika privatnosti
 

Osobne podatke prikupljene tijekom posjeta našim web-lokacijama obrađujemo u skladu s pravnim propisima zemalja u kojima se upravlja našim dotičnim web-stranicama. Web-stranice Drugog mora mogu sadržavati poveznice na druge web-stranice koje nisu pokrivene ovom Politikom privatnosti i ne možemo preuzeti odgovornost za sadržaje vanjskih poveznica. Za sadržaj web-stranica na koje vode poveznice isključivo su odgovorni operatori tih web-stranica.
  

Osobe mlađe od 16 godina.

Brinemo za zaštitu privatnosti djece mlađe od 16 godina. Ako imate manje od 16 godina, molimo vas da tražite dopuštenje roditelja ili skrbnika prije nego što podijelite svoje osobne podatke putem stranice Drugog mora.
 

Koje podatke prikupljamo od vas

1. Kolačići. Kada posjećujete naše web-stranice, naš web-server uvijek sprema naziv vašega pružatelja internetskih usluga, web-lokaciju s koje ste nas posjetili, web-lokacije koje ste pregledavali tijekom posjeta te datum i vrijeme posjeta. Drugo more koristi kolačiće (cookies), kako bi utvrdili preferencije posjetitelja i optimizirali naše web-stranice u skladu s time. Kolačići su male datoteke koje se privremeno spremaju na hard disk. Informacije sadržane u kolačićima služe za olakšavanje navigacije i omogućavanje što veće lakoće i jednostavnoti korištenja naše web-stranice. Našu web-stranicu možete pregledavati i bez kolačića. Naši kolačići ne sadržavaju specifične osobne informacije, tako da vaša privatnost ostaje zaštićena. Većina web-preglednika automatski prihvaća kolačiće. Spremanje kolačića na vaš hard disk možete spriječiti tako što ćete u postavkama vašeg web-preglednika odabrati opciju “ne prihvaćaj kolačiće”. Slijedite link (ovisno o pregledniku koji koristite) za opširnije informacije o postavkama kolačića. (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari)

2. Podaci koje nam dobrovoljno pošaljete koristeći obrazac za prijavu na newsletter Drugog mora, koji se nalazi u dnu stranice. Pritom od vas prikupljamo vaše ime, prezime i e-mail adresu. Putem newslettera šaljemo isključivo obavijesti o našim programima i aktivnostima. Obavijesti o rasporedu i sadržaju događanja šaljemo u prosjeku dva puta i ne više od četiri puta mjesečno. Vaše podatke nećemo proslijeđivati trećim stranama, te ćemo ih paziti i čuvati u skladu sa pravilima zaštite osobnih podataka. U svakom se trenutku možete odjaviti s newslettera i prestati primati informacije o programu Drugog mora.
 

Svrhe korištenja osobnih podataka

Vaši osobni podaci koristit će se u svrhu tehničkog administriranja web-stranica, za informiranje o programima i uslugama koje pruža Drugo more te povremeno za istraživanja u svrhu unaprijeđenja naših usluga.
 

Dijeljenje podataka s trećim stranama

Vaši se podaci ne dijele s trećim stranama. Uvid u podatke imaju zaposlenici Drugog mora.

Iznimno, dijeljenje osobnih podataka s državnim ustanovama i tijelima vlasti moguće je isključivo u slučaju zakonske obveze.

Prema Općoj Uredbi o zaštiti osobnih podataka, imate pravo na:

  • Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima.
  • Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka (primjerice, možete tražiti da ažuriramo e-mail adresu).
  • Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze.
  • Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu.
  • Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade vaših osobnih podataka.
  • Ograničenje korištenja – možete nas tražiti da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku
  • Usprotiviti se automatiziranom profiliranju – Drugo more ne koristi sustave za profiliranje korisnika. U slučaju uvođenja takve prakse Drugo more će eksplicitno tražiti pristanak za upotrebu vaših podataka u te svrhe.
     

Sigurnost

Drugo more koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere opreza kako bi se svi podaci kojima upravljamo zaštitili od nehotične ili namjerne manipulacije, gubitka i uništenja te pristupa neovlaštenih osoba.
 

Kontakt

Ako želite da se podaci isprave ili izbrišu ili ako imate druga pitanja ili sugestije o zaštiti podataka, molimo vas da nas obavijestite e-mailom na dubi@drugo-more.hr.
 

Nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka

Pritužbe zbog povrede osobnih podataka u Republici Hrvatskoj istražuje i rješava Agencija za zaštitu osobnih podataka. O načinima ulaganja pritužbe saznajte više na njihovim mrežnim stranicama.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV