Kontakt

Drugo more
Korzo 28/2,
51000 Rijeka
Croatia

t./f. +385 51 212 957

 
info@drugo-more.hrKontakt osobe:

Davor Mišković / davor@drugo-more.hr

Petra Corva / petra@drugo-more.hr

Ivana Katić / ivana@drugo-more.hr

Dubravko Matanić / dubi@drugo-more.hr

učitavam kartu - molimo pričekajte ...

Drugo More 45.327432, 14.440649 Drugo More

Drugo more je neprofitna organizacija koja se bavi produkcijom, promocijom, istraživanjima, obrazovanjem i diseminacijom informacija na području kulture. 

Osnovano je krajem 1999. godine, no aktivnije započinje s radom tek od sredine 2002. godine u Rijeci.

Vizija Drugog mora je postati jednom od jačih organizacija za promociju suvremenog kulturnog stvaralaštva i teorije te središnjeg informacijskog, medijacijskog i edukacijskog centra za kulturne djelatnosti.

Drugo more je svojim programima uvijek bilo usmjereno ka suvremenoj umjetničkoj sceni, inozemnoj, ali i domaćoj. Držeći se načela suvremenosti i izvrsnosti organiziralo je niz programa iz područja izvedbenih, likovnih, filmskih i glazbenih umjetnosti.

Za stvaranje referentnog okvira djelovanja osim umjetničkih događanja Drugo more organizira i niz teorijskih predavanja, okruglih stolova i edukacijskih programa koji prvenstveno mladima nudi mogućnost stjecanja znanja vezanih uz organizaciju i djelovanje u području nezavisne kulturne scene kroz radionice, predavanja i praktičan rad.

Važan segment djelovanja u lokalnoj zajednici odnosi se i na aktivnosti koje pokušavaju stabilizirati i osnažiti kontekst u kojem djelujemo i to kroz razvijanje platformi i koalicija koje mogu osnažiti i doprinijeti razvoju, uvijek tako fragilnog nezavisnog kulturnog sektora.

Osim usmjerenosti na lokalnu razinu Drugo more uvijek pokušava svoje polje djelovanja proširiti i izvan granica lokalne zajednice pa sudjeluje u projektima na međunarodnoj razini kao partner ili nositelj programa.

Drugo more svojim djelovanjem uvijek nastoji spojiti različite forme djelovanja, balansirajući između kulture i aktivizma, čiste umjetničke forme i socijalno angažiranog sadržaja, propitivanja određenih formi i njihovih funkcija, mladih i njihova slobodnog kreativnog vremena, politike na nacionalnom i one na lokalnom nivou. Uvijek pokušava zadovoljiti kriterije stručnosti i izvrsnosti pritom misleći na specifičnosti djelovanja nezavisnog kulturnog sektora.

U 2020. godini, unutar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kultureDrugo more je vodilo programski pravac Dopolavoro, koji se bavio novim oblicima rada koji nisu postojali ili nisu bili rašireni do prije desetak godina. U fokusu programa je tehnologija koja oblikuje čovjekova zanimanja i način obavljanja rada, te društveni odnosi koji se preslikavaju na svijet rada i na samu tehnologiju.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV