Elektro furda - secon hand minimalizamFoto: Lina Mohorić / Drugo more

Damir Prizmić iz zagrebačke udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture Radiona pripremio je zanimljivu seriju kratkih online radionica dizajna interakcija, umjetnosti i tehnologije, s naglaskom na učenje kroz rad s rukama i eksperimentiranje, na kojoj će riječki polaznici moći sudjelovati iz udobnosti vlastitog doma, uz sav potrebni materijal koji će dobiti nakon prijave.
 
Radionica će se održati putem platforme Zoom, u utorak 29. lipnja, od 17 do 20 sati. Sudjelovanje je besplatno, uz obaveznu prijavu! Niže u tekstu saznajte kako se prijaviti.


 

Svaki polaznik će u sklopu radionica izraditi tri objekta. U procesu nastajanja susrest će se s nekoliko naizgled nepovezanih tema s ciljem izlaganja različitim pristupima rješavanja problema. Uz pomoć setova prefabriciranih elemenata i materijala te alata dostupnih u svakom kućanstvu, polaznici će izraditi vlastite objekte:

MOBIL – kinetičku skulpturu temeljenu na ravnoteži

LENTIKULARNU SLIKU – animiranu sliku temeljenu na optici i programiranju

LABIRINT – svjetlosni objekt temeljen na elementarnom strujom krugu.


Radionica je namijenjena polaznicima svih dobnih skupina i različitih predznanja. Za sudjelovanje na radionici potrebni su: internet veza, kliješta s kojima se može rezati i žica, odvijač, računalo i printer (može se i naknadno isprintati).

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Broj sudionika je ograničen na maksimalno 10 polaznika.

Prijavite se do nedjelje, 27. lipnja 2021. do kraja dana, preko prijavnice koje se nalazi na sljedećoj poveznici: PRIJAVA NA RADIONICU

Pripremljene setove materijala i dijelova, polaznici će moći preuzeti nakon prijave na naknadno dogovorenoj lokaciji u Rijeci.

 

Radionicu je podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

O VODITELJU: Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje na širem spektru disciplina poput dizajna izložbi, interakcija, dizajna vizualnih komunikacija, produkata, koncepata i alata. Aktivan je i na području edukacije te na promicanju open-source i DIY kulture. Su-osnivač je i dopredsjednik Radione, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.
Damir Prizmić

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV