Fluid States: Performances of UnKnowing je višegodišnja, globalno rasprostranjena kros-kulturalna manifestacija koja se opire povlasticama i hijerarhijama uobičajenih centraliziranih korporativnih konferencija i festivala u području kulture i umjetnosti te humanističkih i društvenih znanosti.

U okviru projekta umjetnici, znanstvenici i aktivisti iz različitih kultura i iz cijelog svijeta sudjelovat će uživo ili online u petnaest lokalnih programa svojim umjetničkim izvedbama, simpozijima i inovativnim oblicima prezentacije i interakcije.

Fluid States: Performances of UnKnowing zajednički je projekt mreže Performance Studies International (PSI) i brojnih partnerskih organizacija iz Afrike, Europe, Amerike, Azije, Australije i Pacifika: sveučilišta, muzeja, kulturnih centara i drugih javnih i nezavisnih organizacija.

Performance Studies International svjetsko je udruženje umjetnika, znanstvenika, aktivista i publike zainteresiranih u širokom smislu za različite mogućnosti, formate, fenomene, kulture i istraživanja izvedbe. Izvedba, gledana tako široko, obuhvaća izvedbene umjetnosti i kulturne izvedbe u cjelini; od političkog spektakla do ekstremnih sportova, vjerskih obreda, industrije zabave, itd., kao i drugih paradigmi poput organizacijskih, tehnoloških i pedagoških te izvedbi u svakodnevnom životu. Tijekom 2015. godine 15 regionalnih istraživačkih clustera održat će događanja na različitim ali međusobno povezanim mjestima diljem cijelog svijeta.

Cijela manifestacija započinje „nultim“ događajem, festivalom Zooming Fluid States koji će se održati od 03. do 07. rujna 2014. godine u Rijeci u organizaciji udruge Drugo more.

Više informacija o projektu Fluid States: Performances of UnKnowing možete vidjeti na website-u: www.fluidstates.org

ZOOM FS

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV