Radionica je namijenjena razmijeni znanja i poticanju mogućnosti koje se odvijaju putem plesne prakse, teorijske studije ili razgovora, što omogućuje susrete i razmjenu znanja s umjetnicima, nastavnicima, studentima i istraživačima. Radionica prikazuje neke od mogućih praksi, korištenih tijekom procesa kreiranja predstave, uvodeći postupke koji su već izvođeni u sustavu recikliranja pokreta, koji traže druge oblike i značenja prema drugim pokretima, a koji su kao polazišnu točku imali u brazilskim popularnim plesovima. Koristiti će se niz fotografija iz istraživanja, koje će se analizirati od strane sudionika radionice. Oni će ih pokušati igrati/otplesati odmah, u smjeru u kojem je njihovo tijelo u stanju raditi u tom trenutku. Sudjelovanje je dobrovoljno i interaktivno. Cilj je navesti sudionike, a onda i publiku na ples, čim se vide kako obavljaju plesne pokrete na slikama, pod uvjetom da je javnost uključena u umjetnički proces, pridonoseći razumijevanju onoga što znači ovaj proces istraživanja u polju suvremenog plesa.

Ana Catarina Vieira i Angelo Madureira brazilski su plesačko-koreografski par čija suradnja traje više od desetljeća. 
O njezinoj uspješnosti i učinkovitosti svjedoči trinaest produkcija, od kojih su pojedine ovjenčane i brojnim nagradama, kako latinoameričkim tako i europskim. Jamac kvalitete ovog izuzetnog dua leži i u isprepletenosti klasičnog baleta i suvremenih tehnika, što upotpunjuje njihov i autorski i pedagoški profil.

“Tajni pokreti pretvaraju regionalne ritmove u novi jezik, koji je univerzalan i suvremen. Kritičari smatraju da je ovaj istraživački proces unaprjeđujuć, ima širokog utjecaja, a to je rezultiralo metodologijom popularnih plesova.“

O Estado de Sao Paulo – Helena Katz – 1. prosinca 2006.

Radionica je za sve sudionike/ce besplatna, a održava se 1., 2. i 3. lipnja od 10.00 – 14.00 u studiju Prostora Plus, Molekula, Delta 5/1, Rijeka.

Prijave primamo do zaključno 30. svibnja u 18.00 sati putem ovog web linka.

Radionica je nastala u suradnji s udrugom Prostor plus.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV