Institucije koje pružaju skrb, od zdravstvenih do socijalnih, suočene su s nedostatkom sredstava i ljudi, zapuštenom infrastrukturom, isključenošću velikog broja građana kojima je potrebna skrb, te sve složenijim procedurama za ostvarivanje prava na skrb. Istodobno, veliki dijelovi tih sektora su privatizirani i skrb je prepuštena tržištu. U takvim uvjetima, mnogi pripadnici službi koje neposredno pružaju skrb bore se protiv navedenih tendencija, svjesno zaobilazeći i kršeći propise kako bi mogli pružati potrebnu skrb.

Poslušajte snimku razgovora

S namjerom stvaranja teorijskog okvira za razumijevanje opisanih praksi održali smo višednevnu radionicu pod nazivom Understanding Acts of Institutional Tinkering as Forms of Care, čiji će zaključci i rezultati biti tema ovog javnog razgovora.

Razgovor će se održati u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka) u četvrtak, 27. travnja s početkom u 20 sati, uz moderiranje Valerije Graziano i Davora Miškovića. Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli pridružiti se i sudjelovati u raspravi.

Understanding Acts of Institutional Tinkering as Forms of Care _ skrb plakat

Seminar Understanding Acts of Institutional Tinkering as Forms of Care održava se u Rijeci od 24. do 27. travnja 2023. godine, u okviru projekta TOOLKIT OF CARE (TOC), CA21102 koji financira COST (European Cooperation in Science and Technology). COST Association je organizacija koja omogućuje istraživačima i inovatorima da uspostave vlastite istraživačke mreže u širokom rasponu znanstvenih tema, pod nazivom COST Actions, osiguravajući financijska sredstva za znanstvenu suradnju u formi konferencija, sastanaka, škola za obuku i znanstvenih razmjena.

 

 

  
Refleks

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV