Drugo more predstavlja projekt CORNERS – inovativnu europsku platformu za umjetnike i publiku

 

Pozivamo vas na predstavljanje projekta CORNERS i druženje, u utorak, 3. ožujka, u 13 sati u Galeriji Filodrammatice, Korzo 28/1, Rijeka.


CORNERS
 (http://cornersofeurope.org/) je europski projekt koji funkcionira kao inovativna suradnička platforma za umjetnike i publiku, i to po najzanimljivijm mjestima kontinenta: rubovima i zakucima.

Željeli bismo s vama podijeliti naša iskustva i najaviti susrete s publikom širom Europe kroz sljedeće tri godine. U duhu CORNERSA, nećemo to učiniti samo u Rijeci. Naime, povodom pokretanja projekta istoga dana druženja će se održati u Stockholmu, Donostiji / San Sebastiánu, Newcastleu upon Tyne, Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Gdańsku i Bariju – gradovima koji čine dio CORNERSA i koji će nam se putem društvenih mreža uživo pridružiti!

Dragocjena dosadašnja CORNERS iskustva predstavit će umjetnici  Milijana Babić i Gianfranco Mirizzi, koji su sudjelovali na različitim CORNERS ekspedicijama, te voditelj projekta Davor Mišković, direktor udruge Drugo more. Pojasnit će kako funkcionira ova platforma u koju je uključeno više od 50 umjetnika, koje rubove Europe su oni istražili, kako su se razvile umjetničke ideje i što očekuje riječku publiku.

Web. cornersofeurope.org | drugo-more.hr

 

***

CORNERS – je platforma za umjetnike i publike koju oblikuju i pokreću kulturne organizacije na rubovima Europe. CORNERS umjetnicima i istraživačima pruža mogućnosti za produkciju multidisciplinarnih umjetničkih projekata te im omogućava razmjenu onkraj geografskih, političkih i ekonomskih podjela.

CORNERS spaja vanjske rubove Europe. U fokus stavlja područja koja su van glavnih političkih, kulturnih i ekonomskih tokova te ih povezuje kroz umjetnički i istraživački rad. Cilj projekta je upoznati lokalnu publiku, organizacije i aktivne građane i zajedno s njima upisati njihova mjesta u centar kulturne karte Europe.

Više od 50 umjetnika i istraživača susrest će se i surađivat će kroz CORNERS, a s njima će raditi više od 30 kulturnih organizacija i institucija partnera i domaćina te na tisuće aktivnih sudionika i posjetitelja širom Europe.
CORNERS je dobitnik bespovratnih sredstava EU u sklopu programa Kreativna Europa. CORNERS podržavaju brojni drugi donatori u različitim europskim zemljama. Aktivnosti Drugog mora u projektu podupiru Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture RH i Grad Rijeka.


CORNERS partneri: Intercult (Stockholm), Exodos Ljubljana, Pogon (Zagreb), Donostia / San Sebastián 2016 – European Capital of Culture, ISIS Arts (Newcastle upon Tyne), Drugo more (Rijeka), City Culture Institute / Instytut Kultury Miejskiej (Gdańsk), Arts Council of Northern Ireland (Belfast), Cultural centre REX (Belgrade), Teatro Pubblico Pugliese (Bari), i DokuFest (Prizren).

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV