STAR WARS: UNCUT je web projekt koji je potaknuo preko tisuću fanova Lucasovog serijala Ratova zvijezda da reproduciraju svaki po 15 sekundi prizora epizode “New Hope” iz 1977. Kratki isječci složeni su u jedan neobičan, novi film korisnika interneta, a pod direktorskom palicom Casey Pugha nastala je i finalna verzija STAR WARS: UNCUT koju ćemo prikazati u četvrtak 18.09. u 20 sati u Galeriji Drugo more u Rijeci.

swsw

Ovaj nastavak serijala Ratova zvijezda crowdsource-an je tako da je originalan uradak prelomljen u gotovo 480 scena od kojih svaka traje po 15 sekundi. Svaki od prizora bili su pozvani preraditi fanovi, internet korisnici bilo da je to kroz glumu, uz stop motion tehniku, korištenjem figurica, lego kockica, animacijom na papiru (flip book), 3D animacijom, uz pomoć ASCII umjetnosti ili drugačije… Svaka od scena postala je dostupna na YouTube-u, a po završetku, napravljen je program koji je izgenerirao scene koje su bile najbolje ocijenjene od korisnika u jedan film. Ovaj uradak globalno je poznat primjer code directed umjetnosti koju uvjetuje internetska tehnologija.

Nastavak New Hope završen je 2012. godine, a trenutno je u planu izrada nove epizode Empire Strikes Back.

Ulaz na projekciju je slobodan, a omogućen je ljubaznošću Casey Pugh et al. tima. Pronađite ih na Facebooku, na Twitteru, na Tumblru ili na internetu.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV