Europska radionica obalnog urbanog dizajna (European Workshop on Waterfront Urban Design) održavala se u portugalskom gradu Cascaisu od nedjelje 23. ožujka do subote 29. ožujka.

Na događaj je pristiglo šest skupina od dva po tutora i sedam studenata diplomske razine s područja arhitekture, planiranja i oblikovanja krajolika. Ukupno pedeset i pet sudionika iz različitih zemalja radilo je puno radno vrijeme na proizvodnji prijedloga dizajna, u suradnji s općinom Cascais.

Multinacionalna i interdisciplinarna grupa razvila je prijedloge koji predviđaju nove javne porstore i naglašavaju važnost javne umjetnosti i artističke intervencije, zajedno s ekološkom osviještenosti koja je integrijara u dizajn. Općina Cascais bila je glavni sponzor događaja i sa svojim je predstavnicima sudjelovala na sjednici prilikom otvaranja, s tehničkim osobljem tijekom radionice i s Ministrom kulture na završnoj sjednici.

portugal

Sudionici dolaze s Arhitektonskog fakulteta Gdanjsk i Politechnika Krakowska iz Poljske; Lusófona ECATI iz Portugala; Njemačkog sveučilišta u Kairu iz Egipta; University of California iz Berkeleyja (SAD); Hafen City University Hamburg iz Njemačke; Universitat Innsbruck iiz Austrije; Aristotle University of Thessaloniiki Faculty of Engineering School of Architecture iz Grčke; Università Degli Studi Firenze i Politecnico di Milano iz Italije.

Predsjednik organizacije Venti di Cultura iz Venecije, Francesco Calzolaio, sudjelovao je na radionici predstavljajući projekt Rivers of Opportunities. Za više informacija posjetite www.ventidicultura.it

 

Više o projektu European Workshop on Waterfront Urban Design (ewwud) posjetite ewwud.ulusofona.pt

Rivers of Opportunities Learning Partnership podržan je od strane programa Europske Komisije “Grundtvig”.

rivercities
Posjetite River Cities za više informacija o projektu.River//Cities Platform je partnerski projekt kulturnih, ekoloških i političkih inicijativa koje u svojim gradovima djeluju radi interakcije sa svojim rijekama i obalama te njihovog razvijanja kao kulturnih prostora.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV