Event za otvorenje susreta održao se na bivšoj teretnoj željezničkoj postaji u Živkovu – nekadašnjem industrijskom području koje se prenamjenjuje u cjelogodišnje kulturno mjesto. Festivalu United Islands teretna je postaja bila prepuštena na korištenje kao jedan od klubova tijekom klupske noći 19. lipnja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U petak, 20. lipnja, sudionici susreta pridružili su se arhitekturalnoj konferenciji reSITE, koja je bila event-partner festivala United Islands. Sadržaj ovogodišnjeg festivala reSITE, koji se održao u novoizgrađanom Forum Karlin, temeljio se na gradovima i krajolicima nove ekonomije (Cities and Landscapes of the New Economy). Rasprava među najboljim svjetskim stručnjacima za urbanu ekonomiju, dizajn i razvoj, prolazila je temama arhitekture, politike, financija i sudjelovanja zajednice. Jutarnja sesija konferencije imala je dvije posebne teme: Community Resilency – City for All i predavanje Eugenea Assea, dekana moskovske Škole arhitekture. Poslijepodne je bilo posvećeno sastanku s lokalnim promotorima javnih događanja, s fokusom na radu s publikom, među kojima su bili Signal festival, festival svjetla koji je jedan od najvećih događaja u Pragu. Nakon toga su sudionici posjetili United Islands festival u centru Praga.

Za sudionike je u subotu ujutro bila organizirana arhitekturalna šetnja po gradu pod vodstvom jednog od najvažnijih mladih arhitekata, Adama Grebiana.

Susretu su nazočili sudionici pet partnerskih institucija iz Njemačke, Hrvatske, Švedske, Italije i Finske.

 

 

rivercitiesPosjetite River Cities za više informacija o projektu.River//Cities Platform je partnerski projekt kulturnih, ekoloških i političkih inicijativa koje u svojim gradovima djeluju radi interakcije sa svojim rijekama i obalama te njihovog razvijanja kao kulturnih prostora.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV