U posljednjem tjednu trajanja izložbe Prošlost je otkazana, budućnost je nepovratna u Galeriji Filodrammatica, razgovarat ćemo s njezinim autorom – austrijskim umjetnikom Oliverom Resslerom.
 
Razgovor će se održati uživo putem Facebooka, na ekranima vaših računala, mobitela ili tableta u srijedu, 3. lipnja u 19 sati. Snimka razgovora bit će nakon toga dostupna na ovoj stranici.Prije spomenute izložbe koja je trenutno otvorena, Oliver Ressler nekoliko je puta izlagao u Rijeci. U suradnji s MMSU-om, 2005. godine organizirali smo u Malom salonu njegovu izložbu Alternativne ekonomije, alternativna društva, u sklopu festivala Moje, tvoje, naše koji se 2007 . godine bavio temom tranzicije prikazali smo njegov film Pet tvornica, a 2009. godine, u okviru iste manifestacije na temu solidarnosti, predstavljena je njegova izložba Što je demokracija? u Galeriji SIZ. Ressler je u Rijeci i izradio jedan svoj rad: 2015. godine na jednoj od riječkih plaža snimio je seriju fotografija pod nazivom “Nasukani” (“Stranded”), koja je izazvala veliko zanimanje i bila izlagana u brojnim europskim galerijama.

Uz nezaobilazno pitanje kakva ga sjećanja i iskustva vežu za Rijeku, u razgovoru će biti riječi o tome kako su nastali video radovi koji prate pokrete za klimatsku pravdu diljem Europe, kakav je osjećaj biti iza kamere dok traje blokada rudnika ugljena ili teretne luke, ili opsada crvenog tepiha na Venecijanskom filmskom festivalu, i kako napreduje njegov najnoviji rad “Barricading the Ice Sheets”.

 

Link preko kojeg ćete moći pratiti razgovor objavit ćemo na ovoj stranici u srijedu, kao i na Facebook stranici događanja te našoj Facebook stranici.

 

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at https://api.flickr.com/services/rest/?method=flickr.photos.search&lang=en-us&format=feed-rss_200&api_key=573eaa4415bc2c99bc4bd2a553a464a5&user_id=62195395@N05&sort=date-taken-asc&tags=oliver_ressler_yesterday&per_page=50. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.

S otvorenja izložbe Prošlost je otkazana, budućnost je nepovratna, foto: Istog Duško Žorž / Drugo more (Flickr galerija)

Izložba Što je demokracija? u Galeriji SIZ
Iz kataloga manifestacije
 Moje, tvoje, naše: Solidarnost, 2009. Dizajn: Mario Aničić 

 

Resslerovu izložbu Prošlost je otkazana, budućnost je nepovratna posjetite u Filodrammatici do 6. lipnja, radnim danima 11-13 i 17-20 sati i subotom 11-13 sati.


Pratite nas na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Flickru, Vimeu i Mixcloudu.

Pretplatite se naš newsletter: http://drugo-more.hr/#newsletter

 


 

http://www.ressler.art
https://vimeo.com/oliverressler
→ https://www.instagram.com/oliver.ressler/
→ https://www.facebook.com/oliver.ressler.1

Oliver Ressler je umjetnik i filmski autor koji živi i radi u Beču. Njegov umjetnički rad obuhvaća instalacije, projekte u javnom prostoru i filmove na temu ekonomije, migracija, demokracije, klimatske katastrofe, formi otpora i društvenih alternativa. Snimio je 34 filma koji su bili prikazani širom svijeta na više od tisuću događaja koje su organizirali društveni pokreti i umjetničke institucije, kao i na filmskim festivalima. Imao je samostalne izložbe u: Berkeley Art Museum, SAD; Muzej suvremene umjetnosti, Beograd; Centro Cultural Conde Duque, Madrid; Alexandria Contemporary Arts Forum, Egipat; The Cube Project Space, Taipei; Kunsthaus Graz, Austrija; Centro Andaluz de Arte Contemporaneo – CAAC, Sevilla; Wyspa Institute of Art, Gdanjsk; Lentos Kunstmuseum, Linz; MNAC – National Museum of Contemporary Art, Bukurešt; SALT Galata, Istanbul, i Kulturni centar Beograda. Ressler je sudjelovao na više od 350 grupnih izložbi: Museo Reina Sofía, Madrid; Centre Pompidou, Pariz; Van Abbe Museum, Eindhoven; MASSMoCA, North Adams, SAD; 49. Oktobarski salon, Beograd; na bijenalima u Pragu (2005), Sevilli (2006), Moskvi (2007), Taipeiju (2008), Lionu (2009), Veneciji (2013), Quebecu (2014), Jejuu (2017), Kijevu (2017), Göteborgu (2019), Stavangeru (2019), kao i na documenta 14, Kasel, 2017 (izložbu organizirao EMST). Od 2019. godine, Ressler radi na istraživačkom projektu “Barricading the Ice Sheets” o pokretu za klimatsku pravdu, uz podršku Austrian Science Fund, koji će završiti izložbom u Camera Austria u Grazu u rujnu 2021. godine. --- Foto: Lineematiche, Luca Guadagnini
Oliver Ressler u Studiju Lineematiche, Bolzano - foto Luca Guadagnini_2

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV