TRAŽIMO VOLONTERE!

 

U razdoblju od 24. svibnja do 4. lipnja, riječko naselje Zamet postat će privremenim mjestom radnje međunarodne platforme CORNERS, koja u okviru događaja CORNERS Triangle i Zoom Festivala u Rijeku dovodi 15-ak umjetnika okupljenih u 3 umjetnička projekta: Playground (Igralište), In Between (Među nama) i Sister of Another Mama (Sestrice). Više o CORNERS Triangle Rijeka pročitajte ovdje.

ajajaUmjetnici koji će sudjelovati u ovom događaju su Siniša Labrović (Hrvatska), Helena Wilkström (Švedska), Riccardo Spagnulo (Italija), Elvin Flamingo (Poljska), Davor Sanvincenti (Hrvatska), Simon Farid (UK), Miha Horvat (Slovenija), Mila Pavičević (Hrvatska), Joseba Irazoki (Španjolska), SIMKA – Simon Häggblom i Karin Lind (Švedska), Juan Aizpitarte (Španjolska) i Gianfranco Mirizzi (Hrvatska).

Umjetnici će na Zametu provesti desetak dana, razvijajući svoje ideje u stalnoj komunikaciji s lokalnom zajednicom. Glavni događaj na kojem će predstaviti svoje radove i koji će ujedno označiti kraj riječkog CORNERS Triangle programa, planiran je za subotu 4. lipnja u večernjim satima.
   

   
Tražimo volontere koji bi tijekom trajanja događaja asistirali umjetnicima uključenima u ovaj projekt.
  
S obzirom na to da većina nije iz Hrvatske, umjetnicima je između ostalog potrebna podrška u vidu prevođenja te komunikacije i interakcije s različitim skupinama i lokalnim stanovnicima. Za tu su svrhu poželjni volonteri sa znanjem engleskog jezika i razvijenim komunikacijskim vještinama.
  
Umjetnicima će također biti potrebna pomoć oko izgradnje instalacija i postavljanja opreme (oprema za snimanje, scenografija, itd.), razvijanja umjetničkog koncepta i dobavljanja potrebnog materijala, te komunikacije s posjetiteljima tijekom predstavljanja radova.

Volontiranje na ovom događaju izvrsna je prilika za upoznavanje i druženje s različitim međunarodno priznatim umjetnicima iz raznih djelova Europe. Volontere očekuju i nagrade u vidu CORNERS majica i torbi.
  
Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje, pošaljite nam vaše ime i prezime, email adresu i telefonski kontakt. Otvoreni smo prema vašim željama pa nam slobodno predložite u kakvu biste se vrstu aktivnosti uključili i kojim biste danima mogli sudjelovati.
  
   
»   Prijave šaljite do 23. svibnja na e-mail adresu dubi<at>drugo-more.hr.
   

    

zvijezda

     

CORNERS je posvećen istraživanju rubnih dijelova Europe, prostora koji se nalaze izvan kulturnih, političkih i društvenih centara, te kroz radove umjetnika nastoji povezati udaljene sredine i gradove prikupljajući njihove priče i prenoseći ih iz jednog mjesta u drugo.

U travnju 2012. godine iz Zagreba je startalo, a u Rijeci završilo istraživačko putovanje Xpedicija Balkan, na kojemu je sudjelovalo 30-ak umjetnika iz raznih krajeva Europe kako bi upoznali male sredine bivše Jugoslavije, umjetnike i organizacije koje ondje djeluju. Priče koje su umjetnici čuli obilazeći zakutke Europe pretočili su u umjetničke radove, koje su pak prvi puta predstavili u Ljubljani u lipnju 2014. godine. Sada se CORNERS umjetnici vraćaju u ova tri grada, u okviru događaja nazvanog CORNERS Triangle.

19071320573_eaab6e0a5f_z

CORNERS umjetnički radovi već su prikazani u Švedskoj, Engleskoj i Sjevernoj Irskoj, a nakon Triangle događanja putuju u Španjolsku, Poljsku i ponovo Englesku.

U duhu izmicanja fokusa iz centra prema rubovima, riječki smo događaj odlučili smjestiti na Zamet, na platou Trga riječkih olimpijaca ispred sportske dvorane. Svi radovi zahtjevaju sudjelovanje publike pa će umjetnici pritom surađivati s Osnovnom školom, Boćarskim klubom, Klubom starijih osoba i Mjesnim odborom Zamet, a neke će aktivnosti provoditi u prostoru zametskog ogranka Gradske knjižnice i sportske dvorane.

  

Više o CORNERS Triangle Rijeka!

  


  
CORNERS Triangle organiziraju:
 Drugo More (Rijeka), Pogon (Zagreb) i Exodos (Ljubljana)

Podupiru: Europska komisija kroz program Kreativna Europa, Grad Zagreb, Ministarstvo Kulture RH, Turistička zajednica grada Zagreba, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana, Kooperativa, Grad Rijeka, Zaklada Kultura nova, Vlada Republike Hrvatske – Ured za udruge

Lokalni partneri: Cirkulacija2 Ljubljana, DIC Ljubljana, Platforma Upgrade / Zagreb Otvoreni grad?, Center kulture Španski borci Ljubljana, Ana Desetnica Ljubljana, Forum/Stripcore Ljubljana, Gledališče Glej Ljubljana, Bunker Ljubljana, KUD France Prešeren Ljubljana, Mestna občina Ljubljana – Četrtna skupnost Moste Ljubljana, Močvara / URK Zagreb, Ženska pomoć sada Zagreb, Media bus Ljubljana, Bar PERLA, Knjižnjica FUŽINE-Mestna knjižnjica Ljubljana, Cona FUŽINE, Udruga STUP, Što, kako i za koga/WHW, Grad Rijeka – Mjesni odbor Zamet, Rijeka sport d.o.o., Osnovna Škola Zamet Rijeka, GKR – ogranak Zamet, Boćarski klub “Zamet”, Centar Zamet, Klub starijih osoba Zamet

Medijski partneri: Radio Terminal, Radio Student, Kulturpunkt.hr, Radio Študent, Moja Rijeka

CORNERS Triangle u Rijeci organiziran je u sklopu Zoom Festivala.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV