Radionica suvremene umjetnosti i kritičkog mišljenja

Gledanje Naglavačke - poziv na radionicuS prošlogodišnje završne izložbe, foto: Tanja Kanazir / Drugo more

Pozivaju se zainteresirani učenici i učenice 3. i 4. razreda srednjih škola i studenti/ce prvih godina fakulteta na radionicu suvremenih umjetničkih praksi na kojoj će imati priliku – kroz eksperimentiranje, promišljanje svakodnevice, te uz mentorstvo – realizirati autorski rad na temu po vlastitom izboru i predstaviti ga na završnoj izložbi.

Tijekom radionice u sklopu drugog izdanja programa Gledanje Naglavačke, polaznici/ce će biti pozvani osmisliti vlastiti rad koji će se temeljiti na onome što nalaze važnim u vlastitom životu i okolini. Zatim će, koristeći konceptualno razmišljanje i audio-vizualne metode kreiranja i prikupljanja sadržaja, razviti umjetnički rad putem kojeg će istražiti pitanje od vlastitog interesa.

pogledajte kako je bilo na prošlogodišnjoj završnoj izložbi
 


 
Radionica će se održati prema programu:

→ 21., 22., 24., 25. i 26. veljače od 16 do 20 sati u Galeriji SKC (Kružna ul. 8)
→ tijekom ožujka: online zajednički susreti i individualne konzultacije
→ svibanj: postavljanje izložbe

Pozivamo učenike/ce i studente/ice da se do 15. veljače prijave putem e-mail adrese: spacke.smicalice@gmail.com
 
subject: GLEDANJE NAGLAVAČKE
potrebne informacije: ime i prezime, telefon kontakt, kratko motivacijsko pismo
 
Broj sudionika je ograničen, stoga požurite!
 
Informacije i upiti na 095 570 6331 ili 095 351 7577

 


 
Paralelno s razvijanjem svoje ideje, polaznici/ce će se upoznati s relevantnim temama i pojmovima koji kritički promišljaju vizualnu kulturu. Naglasak radionice je na stvaranju kao prostoru slobode, pobune, odmaku od norme i formalizma.

Radionica Gledanje Naglavačke želi otvoriti neke nove načine gledanja i predstaviti marginalne perspektive u umjetnosti i kulturi koje su rijetko zastupljene u formalnom obrazovanju i mainstream medijima, a koje će nam pomoći da razumijemo svijet na cjelovitiji način.

Radionicu provodi nezavisna inicijativa Spačke (Petra Čargonja i Elena Apostolovski)

 

→ što: radionica omišljavanja i izrade umjetničkog rada + predstavljanje rada na završnoj izložbi
gdje: Galerija SKC / OKC Palach, Kružna ulica 8
kada: veljača, ožujak, svibanj
kako: besplatno!

  

Gledanje Naglavačke - letak

 


 

Spačke

facebook.com/spacke.smicalice
instagram.com/spacke_/

Spačke su nezavisna inicijativa iz Rijeke koja se bavi pretresanjem konvencionalnih načina gledanja kroz umjetničku praksu. Kroz radionice, izložbe, diskusije, intervencije i različite umjetničke akcije bave se marginalnim perspektivama u umjetnosti i kulturi. Provele su više edukacijskih projekata za mlade: radionicu suvremene umjetnosti i kritičkog mišljenja Gledanje naglavačke (2021) realiziranu unutar programa udruge Drugo more koja rezultira izložbom Ne damo vam sve (fotke: link); dva osmomartovska ciklusa radionica u Galeriji SKC koje smještaju u fokus feministički osviještenu vizualnu kulturu i rezultiraju izložbama "Rodom u koprive" (2019., 2020.) te unutar istoimenog projekta kalendar Studentskog Kulturnog Centra u Rijeci 2021. koji okuplja ilustracije studentica tematizirajući različite aspekte ženske svakodnevice. Spačke su Petra Čargonja i Elena Apostolovski, radnice u kulturi koje zanima promišljanje ljudske svakodnevice na sjecištu feminizma, jezika, umjetnosti i politike. Ne mogu se odlučiti koja forma umjetničke prakse im je najdraža.
spačke

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV