Prostor Plus poziva svu zainteresiranu djecu u dobi od 7 do 12 godina na radionicu zračnih vještina (svila i zračni obruč) za djecu voditeljice Nives Soldičić koja će se održati u subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka 2019. od 10 do 12 sati u Filodrammatici.

Ples na tkanini, poznatiji kao ples na svili je zračna vještina koja kombinira ples i gimnastiku. Na zabavan i kreativan način povećava fleksibilnost, snagu i izdržljivost.
Aerial ring, poznat i kao aerial hoop (zračni prsten odnosno obruč) ili lyra jest zračna vještina slična trapezu na kojoj se izvode razne figure.

Na intenzivnoj vikend radionici djeca će kroz igru i ples i pod budnim okom voditeljice naučiti kako visiti naopako, penjati se i raditi razne figure na tkanini.
Sat se sastoji od zagrijavanja tijela, kondicionih igra te učenja vještine penjanja i osnovnih figura primjerenih dobu djeteta. Proučavat ćemo ravnotežu, koordinaciju, fleksibilnost i snagu kroz zabavne, fokusirane igre i grupne vježbe.

Radionicom se postiže povećana svijest polaznika radionice o kretanju i bivanju u prostoru, usvajanje novih motoričkih vještina te jačanje i nadogradnja postojećih motoričkih vještina, poboljšanje koordinacije, kontrole tijela, ravnoteže, izdržljivosti i ukupne snage.
Osim toga, radom u grupi potiče se učenje i poboljšanje socijalnih vještina, poboljšanje izražavanja pokretom i plesom te je kod djece potaknuto kinestetičko razmišljanje i rješavanje zadatka.

 

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca (12 polaznika/ca). Prijave se do 21.3.2019 zaprimaju na email prostorplus@gmail.com.

 

Poslušajte što je Tajana Josimović iz Prostora Plus o radionici ispričala u emisiji Žiroskop na Radio Korzu:

 

Igre u zraku za djecu je program koji se provodi u sklopu projekta „Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“. Radi se o jednom od 34 odabrana projekta koji su ocijenjeni kao uspješni na natječaju Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi, koji se provodi u sklopu Prioritetne osi 4 „Dobro upravljanje“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Drugo more.

 

Organizacija programa je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda
 

 

Nives Soldičić je cirkuska umjetnica i performerica, plesačica , klaunesa, autorica. Predsjednica Udruge Prostor Plus u Rijeci. Članica Nomadske plesne akademije Hrvatska i Udruženja plesnih umjetnika Hrvatska. Pokretačica plesa na svili u Rijeci. Suvremeni ples upoznaje 2006. godine kroz Udrugu (za scenske umjetnosti) Prostor Plus u Rijeci i od tada se njime aktivno bavi. U Zagrebu nastavlja sa plesnom edukacijom a 2008. godine u CKM-u otkriva i zaljubljuje se na prvi pogled u ples/akrobacije na svili/tkanini. 2009. se vraća u Rijeku i u Prostor Plus. Od tada aktivno djeluje u udruzi, sudjeluje u raznim plesnim performansima, organizira radionice cirkuskih vještina, vodi redovne satove akrobacija na svili te je jedna od umjetničkih selektorica Festivala suvremenenog plesa i pokreta - Periskop. Osim toga, vodi intenzivne radionice akrobacija na tkanini u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Klaunesa je u udruzi Crveni nosovi od 2013. godine i od tada se redovito educira u Internacionalnoj školi humora u Beču.
nives

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV