State Machines upućuje otvoreni poziv za novi umjetnički rad!

otvoreni poziv

Svakim korištenjem pametnog telefona, njihov se korisnik neraskidivo povezuje s podacima, zakonima i bajtovima iz različitih zemalja svijeta. Svaki se njihov osobni izraz oblikuje i posreduje putem digitalnih platformi koje sada uključuju i one koje se temelje na novim vrstama valuta, financijskoj razmjeni i radnim odnosima koji nemaju nikakve veze s korporacijama i vladama.

Istovremeno, te iste tehnologije povećavaju državne ovlasti nadzora i omogućuju korporacijama oblikovanje sve složenijih radnih odnosa, a iako su naizgled oličenje globalizacije, njihov je utjecaj na usporavanje izgradnje stvarnih zidova duž stvarnih granica zapravo nezamjetan.

Otvoreni poziv za novi umjetnički projekt stoga polazi od pitanja: na koje bi načine digitalni subjekti današnjice mogli postati aktivni i angažirani digitalni građani sutrašnjice?
 

Sve detalje o uvjetima i načinu prijave, kao i o financijskoj i sustavnoj podršci predviđenoj za odabrani prijedlog, saznajte na ovoj poveznici: http://www.statemachines.eu/projects/open-call-for-works/
 

State Machines je projekt kojeg provode organizacije Aksioma (SI), Drugo more (HR), Furtherfield (UK), Institute of Networked Cultures (NL) i NeMe (CY) u suradnji s brojnim umjetnicima, kustosima, teoretičarima i publikom.
 
Projekt istražuje odnose između država, građana i apatrida koji nastaju pod utjecajem novih tehnologija i njihovog djelovanja na poimanje identiteta, državljanstva, digitalnog rada i financija.

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV