Kao nositelji programskog pravca Dopolavoro, prenosimo sljedeće priopćenje Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture:
 

RIJEKA, 17. travnja 2020.

Zbog pandemije virusa i nemogućnosti daljnjeg provođenja kulturno-umjetničkih programa kroz razdoblje koje je u ovom trenutku nemoguće definirati, privremeno se obustavlja većina aktivnosti projekta Rijeke – Europske prijestolnice kulture 2020.

 
Izrađen je prijedlog upravljanja projektom u uvjetima krize. Tvrtka RIJEKA 2020 nastavit će obavljati nužne poslove s minimalnim brojem zaposlenih kako bi se dovršile isplate obaveza vezanih uz do sad održane programe te pripremili oni programi koji će se moći održati kada mjere izolacije završe. Prijedlog plana izradili su Grad Rijeka i RIJEKA 2020, a jučer je dostavljen Ministarstvu kulture i Primorsko-goranskoj županiji te predstavlja temelj za daljnje razgovore o provedbi projekta.

Pandemija korona virusa na grubi je način dotakla čitav svijet, duboko  promijenila način na koji živimo te natjerala ljude na strepnju i povlačenje u osamu, izolaciju i izbjegavanje društvenih kontakata. U prvom planu rada svih nacionalnih vlada i svih razina upravljanja društvom, nalazi se zaštita ljudskih života i zdravlja čovječanstva. Posredno, posljedice koje ova pandemija ostavlja na gospodarstvo i ekonomiju nesagledive su, a time teret ove krize nose, i još će dugo nositi, mnoge i različite društvene djelatnosti. Kultura iz ovog izvanrednog stanja nije izuzeta. Nije ni projekt Europske prijestolnice kulture.

Ono što je zasad izvjesno jest činjenica da će proračunska sredstva planirana za provedbu EPK programa biti smanjena jer se smanjuju prihodi javnih proračuna zbog mjera poduzetih u kontekstu pandemije virusa. Zbog toga je izrađen prijedlog plana upravljanja projektom EPK u uvjetima krize koji uključuje dvije faze. U prvoj fazi, tvrtka RIJEKA 2020, osnovana za pripremu i provedbu EPK programa, nastavit će obavljati nužne poslove s minimalnim brojem zaposlenih kako bi se dovršile isplate obaveza vezanih uz do sad održane programe te kako bi se pripremila druga faza, odnosno oni programi koji će se moći održati kada mjere izolacije završe. Prijedlog ovog plana, koji su zajednički izradili tvrtka RIJEKA 2020 i Grad Rijeka kao nositelj titule Europske prijestolnice kulture, jučer je dostavljen Ministarstvu kulture i Primorsko-goranskoj županiji.  On je temelj za nastavak razgovora o definiranju financijskog okvira i plana provedbe dijela programa.

 

Cijelo priopćenje pročitajte na službenoj stranici Rijeke 2020.

 
 

 

 

Nastavno na navedeno, zasad se do daljnjeg odgađaju svi najavljeni događaji programa Dopolavoro projekta Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

 

Pazite na sebe i druge, vidimo se uskoro!

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV