Jesen donosi drugi ovogodišnji izlazak KLFM glazbeno-radijskog kolektiva na cestu. Nakon svibnja i osunčanog platoa splitskog doma mladih i te prve, pomno birane, selekcije autora i bendova koji su svojom svirkom podržali ovaj projekt, RADIO NA CESTI ide u Rijeku i ta dva dana, 10. i 11.10.2014, postaje RADIO NA RIJECI.

lajna

Pripremili smo clubbing program u petak nakon koncerta Jonathana u OKC Palach sa Cuisine Dub i Dave Barrowsom, radionicu internet radija Radio Out of the Box u Galeriji Drugo more i konačno niz koncerata na Titovom trgu s Marshmallow Notebooks, Orange Strips, PJ Over, Marinada, The Chweger i drugima.

Ideja projekta je predstavljanje neovisnih, novih i vanserijskih izvođača sa domaće scene koji nastupaju uživo u dnevnom gradskom ambijentu, bez velike bine i superglasnog razglasa i uz prijenos preko live streaminga, demonstrirajući istovremeno i jednostavnost i pristupačnost koje današnje tehnologije omogućavaju radiju kao mediju te bogatstvo domaće glazbene scene.

Javni prostor na ovaj način postavljamo kao prostor zajedništva i demistificiramo uvijek prisutan koncertni gap između publike i izvođača postavljajući ih, na ovaj način, i jedne i druge u funkciju tog slučajnog i „u prolazu“ uživanja u glazbi.

KLFM SOUNDSYSTEM: CUISINE DUB & DAVE BARROWS
Petak 1
0.10., 00-04h, OKC Palach (nakon koncerta Jonathan)

Događaj otvaramo već u petak, u novootvorenom Palachu nakon koncerta domaćina Jonathana, clubbing programom splitskih novih snaga produkcije i groovea, Cuisine Dub i Dave Barrowsom.

RADIONICA INTERNET RADIJA: RADIO OUT OF THE BOX
Subota 11.10., 12-14 h, Galerija Drugo more

U subotu krećemo radno, malom školom i vodičem kroz najjednostavnije postavljanje i pokretanje streaming radija pod nazivom „Radio out of the Box“, u prostoru udruge „Drugo more“ na adresi Korzo 28 od 12 do 14 sati. Nakon prve ovakve radionice u Labinu prošle godine, cilj je sada publici Kvarnera dati sve potrebne informacije, konceptualne, tehničke i programske, za pokretanje online community radija. Radionica će predstaviti koncept community radija i njegovu potrebu u društvu danas. Zatim će se na praktičnom primjeru KLFM, prezentirati radio praksa, od tehničke postavke do produkcije programa, s naglaskom na transmedijski komunikacijski koncept.

Cilj je radionice pokazati da se cijela priča community radija može postaviti uz danas lako dostupnu i financijski pristupačnu sklopovsku i programsku opremu. To se preciznije odnosi na odabir najpovoljnije i najpristupačnije računalne i audio opreme, programsku podršku za automatizaciju programa (varijante na više platforma), na opremanje manjeg studija za izvođenje studijskih emisija te na terensku reportažu.

Posebna pažnja će se posvetiti programskim platformama koje omogućavaju suradnički model rada na produkciji programa. Također će se govoriti o mogućnostima i potrebama dodatne komplementarne transmedijske produkcije kroz interaktivne digitalne medije. Načini i metode novog pristupa Internet i community radiju su najsažetije i najjasnije prikazani u videu ispod.

Na radionicu se možete prijaviti putem maila tako da pošaljete svoje ime i prezime na katarina [at] drugo-more.hr. 

RADIO NA RIJECI: AKUSTIČNI i ELEKTRIČNI LIVE-STREAMANI KONCERTI
Subota 11.1
0., 17.00 – 23.00h, Titov trg (Kont)
/u slučaju lošeg vremena Galerija Drugo More u Filodrammatici!

Nastupaju:

PJ Over
Gracin
Vladimir Kuzman
The Marshmallow Notebooks
Marinada
The Chweger
The Orange Strips

Preštekavanje i izmjenu izvođača strogo kontroliraju i čine zanimljivom ZG slam poete.

Koncert je besplatan, bez ograda, bez šanka i cuge ali sa osiguranim zidićem i lokalnom samoposlugom u blizini.

 

 

 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV