Davor Popdankovski i Sebastijan Tomažin – voditelji Radija Rože – održali su 9. i 10. travnja Radionice Radija Zajednice za zaposlenike i članove Saveza udruga Molekula, s ciljem jačanja vlastitih stručnih kapaciteta nužnih za uspostavu radija zajednice.
 
Kroz dva dana, voditelji radionica su prošli kroz osnovne teme, postavke i načela radija zajednice, te osnove radio tehnologije – o potrebnim uređajima, tehničkim aspektima snimanja, montaži i produkciji audio sadržaja, a sve s ciljem stvaranja vlastitih sadržaja.

 

Davor Popdankovski je u emisiji Žiroskop na Radio Korzu najavio RADIOnice i ukratko ispričao što je Radio Roža:

Radio Roža je community internet radio nastao iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih (underground) žanrova, te ljubavi prema gramofonskim pločama.

Osnovan od strane nekolicine prijatelja i entuzijasta ponaprije iz zabave, ali i revolta prema komercijalnim sadržajima, istodobno se počelo djelovati kao internet radio, ali i kao grupa selektora koja s vinila vrti mahom ex yu funk, disco, rock, uz poneki izlet u reggae, dub, gipsy i mnoge druge vode. Ubrzo su uslijedili nastupi po riječkim klubovima, ulicama, sajmovima i kinima, nekoliko festivala u regiji – Komšilook (Rijeka), Velvet festival (Krk), Trk u šumu (Platak), pa čak i u Domu za starije i nemoćne osobe Mali Kartec – Krk.

Uz nastupe, počeli su se organizirati i prijenosi uživo s raznih koncerata i nastupa, te se polako razvijala potreba za prostorom za rad i stvaranjem radija zajednice. Nakon prijave i dobivanja projekta „Žiroskop – Civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci“ Radio Roža službeno postaje radio zajednice u sklopu Udruge Ri Rock, a zajedno s partnerima na projektu – Drugo More, Filmaktiv, Prostor +, Savez udruga Molekula i Grad Rijeka, započelo je novo poglavlje djelovanja gdje će glavna zadaća biti pratiti i stvarati sadržaj u prostorima Palacha, Filodrammatice i HKD-a na Sušaku.

 

Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Drugo more.

Organizacija programa je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda
 

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV