gdansk

Seminar u Gdanjsku bio je djelomično otvoren za javnost, što je uključivalo prezentacije, rasprave i radionice. Jedna od tema bio je primjer Mladog grada Gdańska, što je projekt koji se razvija na prostoru nekadašnjeg brodogradilišta. Raspravljalo se o ulozi kulturnih događaja na obalama i njihovom utjecaju na razvoj nove gradske četvrti, kao i na mogućnost umjetničkog udjela u implementaciji sudioničkog planiranja u tom prostoru.
Chris Torch (Intercult, Švedska): “Umjetničke intervencije prakticiraju se diljem Europe, i često su povezane s rijekama, lukama i parkovima. Moramo shvatiti način na koji djeluju, što je to što ljude vitalizira i ohrabruje na angažman. Trenutak kulturnog iskustva najčešće je ojačan elementom iznenađenja, dostupnošću i kontekstom. Naša konvencionalna kulturna potrošnja je ekskluzivna i predvidljiva. Re-vitaliziranje javnog prostora i vremena ključno je za osjećaj sudjelovanja.”

 

Organizator:  River//Cities Platform Foundation

Suorganizator: The Baltic Sea Cultural Centre in Gdańsk www.nck.org.pl

Rivers of Opportunities Learning Partnership podržan je od strane programa Europske Komisije “Grundtvig”.

rivercitiesPosjetite River Cities za više informacija o projektu. River//Cities Platform je partnerski projekt kulturnih, ekoloških i političkih inicijativa koje u svojim gradovima djeluju radi interakcije sa svojim rijekama i obalama te njihovog razvijanja kao kulturnih prostora.

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV