“Neues Deutsches Theater”
Serija predavanja o stanju na području izvedbenih umjetnosti u Njemačkoj i Austriji.
Ožujak- srpanj 2012, razni prostori, Rijeka, Hrvatska

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.
Nakon predavanja pozivamo vas na diskusiju sa Claudiom Bosse.

Claudia Bosse je umjetnička direktorica Theatercombinata iz Beča
Što je kazalište bez pozornice? Za mnoge predstave više nije bitno razlikovati pozornicu i gledalište. Izvedbeni prostori poput napuštenih tvorničkih zgrada, koje imaju svoju povijest i specifičnu atmosferu, igraju važnu ulogu u samom umjetničkom procesu.

Na riječkom festivalu ZOOM od 6. do 12. rujna 2012. bit će prikazane odabrane predstave iz Austrije i Njemačke. Pozvali smo poznate teatrologe, teoretičare i novinare koji će kroz seriju predavanja govorit o trenutnom stanju na području izvedbenih umjetnosti u zemljama njemačkog govornog područja.

Njemačka kazališna redateljica Claudia Bosse radila je na mnogim lokalicijama diljem svijeta. Više od 15 godina vodi Theatercombinat – eksperimentalnu produkcijsku kuću za nezavisnu umjetnost i kazalište koja se nalazi u Beču.
Njezini su projekti site specific te su ostvareni su suradnji s likovnim umjetnicima, plesačima, arhitektima, teoretičarima, glazbenicima i strastveni amaterima. Claudia trenutno radi na suvremenoj tragediji “dominant powers, what is to be done then?” na kojoj surađuje s stanovnicima Novog Zagreba.

“Neues Deutsches Theater” je dio programa Refleks udruge Drugo more.
organizator: Drugo More
www.drugo-more.hr

Projekt potpomogli: Odsjek za germanistiku pri Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište u Rijeci – Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij “Gluma, mediji, kultura”
Projekt sufinancirali: Fondacija Robert Bosch, Goethe Institut Kroatien, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske


Treća predavanje:
Utorak, 26.06.2012, 18.30h, Filodramatica, Korzo 28/1 s Christiane Kuehl, novinarka i dramaturginja iz Berlina

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV