Christiane Kühl je novinarka, dramaturginja i izvedbena umjetnica. Pisala je za mnoge poznate novine i časopise te za nekoliko međunarodnih publikacija. Od 2004. zajedno s video umjetnikom Chrisom Kondekom bavi se produkcijom kazališnih komada. Za izvedbe “dead cat bounce” i “Money – it came from outer space” osvojili su nagradu festivala “Politics in independent theatre”.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.
Ulaz je besplatan.
Nakon predavanja pozivamo vas na diskusiju s Christiane Kühl.

Kada tekst postane jedini element kazališnog doživljaja kako to utječe na sam jezik? Ovdje je u obzir uzeta internacionalizirana scena Njemačke i Austrije gdje je sasvim uobičajeno u predstavama koristiti više od jednog jezika.
Kada kazalište postaje sve više osobno iskustvo, kako ga približiti široj publici?

Na riječkom festivalu ZOOM od 6. do 12. rujna 2012. bit će prikazane odabrane predstave iz Austrije i Njemačke. Pozvali smo poznate teatrologe, teoretičare i novinare koji će kroz seriju predavanja govoriti o trenutnom stanju na pridručju izvedbenih umjetnosti u zemljama njemačkog govornog područja.

Organizator: Drugo more
Projekt potpomogli: Odsjek za germanistiku pri Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci
Projekt sufinancirali: Fondacija Robert Bosch, Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV