Napravite vlastiti rudnik bitcoina!

Bitcoin Stvari (Bitcoin of Things – BoT) je radionica za sve koje zanima medijska umjetnost, digitalna kultura, kritička ekonomija, elektronika i Internet Stvari (IoT).

Radionica će se u velikoj dvorani Filodrammatice održati u petak, 20. rujna s početkom u 17 sati, i trajat će između dva i tri sata. Voditelji radionice su španjolski umjetnici César Escudero Andaluz i Martín Nadal, čija će se izložba Kritički okidači otvoriti dan ranije u Galeriji Filodrammatica.

Sudjelovanje je besplatno i nije potrebno nikakvo predznanje. Radionica je predviđena za osam sudionika, a prijaviti se možete putem e-maila na info@drugo-more.hr (pošaljite nam svoje ime, prezime i broj mobitela).

 

Radionica će krenuti u teorijskom tonu, predstavljanjem pojedinih koncepata, primjera, umjetničkih djela i tekstova koji će sudionicima pomoći u boljem razumijevanju svijeta bitcoina i blockchaina.

U praktičnom dijelu, sudionici će lemljenjem osnovnih elektroničkih sklopova, senzora i mikrokontrolera izrađivati razigrane uređaje za rudarenje digitalne valute bitcoin. Cilj je pretvoriti svakodnevne predmete, npr. soljenke, čekiće i pečate, u prave uređaje za rudarenje bitcoina koji se mogu spojiti na blockchain!

 

O VODITELJIMA

César Escudero Andaluz je umjetnik i istraživač koji se bavi interakcijom između čovjeka i stroja, kritikom sučelja, digitalnom kulturom i njenim društvenim i političkim utjecajima i posljedicama. Njegov rad obuhvaća izradu slika, kiparstvo, videoigre, instalacije, umreženu kulturu, Internet Stvari, robotiku, arheologiju medija, itd. Od 2011. godine je istraživač na Kunstuniversität Linz u Interface Culture LAB. Djela je izlagao na međunarodnim događajima, muzejima, galerijama i konferencijama povezanima s elektroničkom umjetnošću, uključujući Ars Electronica Center (AT), ZKM (DE), ISMAR2015 (JP), WRO2015 (PL), Transnumeriques (FR), Hangar.org (ES), KIKK (BE), Rome Media Art Festival (IT) i ADAF (GR).

20_aksioma_Critical Triggers_IMG_1081s Foto: Janez Janša / Aksioma (Flickr)

Martín Nadal je umjetnik i developer koji studira Interface Cultures na Kunstuniversität Linz. Proteklih je nekoliko godina bio suradnik na raznim projektima na temu kriptovaluta, blockchaina, Interneta Stvari, itd., i vodio radionice iz područja umjetnosti i tehnologije. Njegovi su radovi prikazani na Visualizar 11, Medialab Prado u Madridu, Ars Electronica festivalu i Art Meets Radical Openness Festivalu u Linz, Settimana della Scienza u Genovi i na IAMAS – Institute of Advanced Media Arts and Sciences u japanskom gradu Ogakiju.

10_aksioma_Critical Triggers_IMG_1148s Foto: Janez Janša / Aksioma (Flickr)

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV