Program Drenova u centru izvodi se u suradnji Filmaktiva s Udrugom “Bez granica”, a ima za cilj jačanje kulturne suranje s lokalnim organizacijama gradskih četvrti i predgrađa grada Rijeke. Program se provodi u prostoru Udruge Bez granica, kroz četiri aktivnosti u dva tjedna, ponedjeljkom i srijedom, od kojih je prva održana 18. ožujka 2019.

    

Kroz ove aktivnosti će se provesti edukacija starijih osoba (54+), članova Udruge “Bez granica”, o korištenju videa u kontekstu kreativnog korištenje tehnologije, mentoriranje članova na temu snimanja i montaže, te javne projekcije filmova u dvorištu ljetnog kina Zavičajnog muzeja Drenove, a sve u svrhu pružanja potpore Udruzi “Bez granica” u kontekstu prijenosa znanja i jačanja kapaciteta za stvaranje lokalnog kulturnog centra, kao i za potrebe realizacije konkretnih projekata udruge.

Poslušajte što je o ovom programu u emisiji Žiroskop na Radio Korzu ispričao Marin Lukanović iz Filmaktiva:

 

Program Drenova u centru je dio projekta Žiroskop, čiji je cilj uspostavljanje modela civilno-javnog partnerstva za upravljanje prostorima u kulturi kroz niz aktivnosti koje će se provoditi 24 mjeseca, početno s listopadom 2018. godine

Nositelj projekta Žiroskop je Drugo more, a kao partneri djeluju Filmaktiv, Prostor plus, Ri Rock, Savez udruga Molekula i Grad Rijeka.

Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Drugo more.

Organizacija programa je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda
 
Voditelj radionica je Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, koji je dvadesetak godina aktivan u radu s mladim kreativcima u neformalnoj i formalnoj edukaciji. Jedan je od osnivača udruge Filmaktiv iz Rijeke čiji je bio dugogodišnji voditelj, a također je jedan od pokretača Saveza udruga Molekula. Član je više radnih skupina kroz koje aktivno sudjeluje u kreiranju lokalnih i nacionalnih kulturnih politika. Stručni je suradnik za umjetničke studije Sveučilišta u Rijeci, suradnik je institucionalnih i vaninstitucionalnih kazališta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji (Ulysses Theatre, HNK Ivana pl. Zajca, HNK Zagreb, HNK Osijek, Kazalište Marina Držića, SNG Maribor, Madlenianum Zemun, SNP Novi Sad, Trafik Rijeka…). U Italiji i Hrvatskoj radi na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima kao suradnik i autor, a kratkim filmom Standardna priča 9 2005. godine osvaja nagradu na Pulskom filmskom festivalu. Producirao je više dokumentarnih i jedan animirani film. Diplomirao je filmologiju na Sveučilištu u Bologni.
Marin-Lukanović-web-305x290

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV