Mia Štark i Gabriel Hensche _ manjaVoditelji radionice, Mia Štark i Gabriel Hensche

 

Kao nastavak izložbe Igre koje slijedimo, igre koje stvaramo umjetnice Petre Mrše, u subotu 23. ožujka, od 15 do 17 sati, u velikoj dvorani Filodrammatice održat će se radionica Igra koja je pošla po krivu, koju će voditi multimedijski umjetnici Mia ŠtarkGabriel Hensche.

Radionica je besplatna i prima polaznike svih uzrasta, od 6 do 99 godina, koji dobro govore hrvatski ili engleski jezik. Nije potrebno prethodno iskustvo u igranju ili kampiranju, ali ako imate šator, savjetujemo vam da ga ponesete sa sobom.

Prijave na: petra@drugo-more.hr


 

O RADIONICI:
 

Jeste li ikada sudjelovali u igri koja nije bila zabavna svim igračima? Zanima vas kako možete izmijeniti pravila kako bi svi mogli ponovno uživati?! Znatiželjni ste i želite saznati što sve možemo kroz igre naučiti o sebi, drugima i složenim sustavima u kojima živimo?

Ako se pronalazite u ovim pitanjima, pridružite nam se u radionici u kojoj istražujemo kako promijeniti pravila kroz zajedničku igru i kako se igrati s pravilima.

Radionicu započinjemo s poznatim igrama iz djetinjstva, poput lovice, kako bismo se opustili i postali prisutniji u prostoru i svom tijelu. Nakon toga krenut ćemo u kolektivnu avanturu novog osmišljavanja iskustva kampiranja. Za ovu igru koristit ćemo uobičajeno dostupnu opremu za kampiranje kako bismo izgradili zajedničku “špilju”. Kasnije ćemo proučit koncept “Well-Played Game” Bernarda de Kovena i kreirati prostor za igru, kolektivnu maštu i zajedništvo.

Ako volite igre, kampiranje i malo razgovora, ova radionica je za vas. 

Na ovoj radionici gradimo zajednički šator i igramo se iz zabave, ali tu je i prilika da naučimo nešto o mogućim vezama između dobro odigrane igre i dobro proživljenog života, ili obrnuto, loše odigrane igre i loše proživljenog života. Da biste otkrili kako ovo povezujemo, dođite se igrati s nama! Izgradimo sigurnu šatorsku špilju i istražimo mogućnosti koje se pojavljuju kada se usudimo zaigrati s pravilima.

'Igra koja je pošla po krivu': radionica igranja i kampiranja pod vodstvom Mije Štark i Gabriela Henschea | Drugo MoreAutori crteža: voditelji radionice Gabriel Hensche i Mia Štark

O VODITELJIMA:

Mia Štark

Mia Štark je multimedijska umjetnica čiji rad obuhvaća područja performansa, plesa, videa, crtanja i grafike. Posljednjih nekoliko godina u radovima se bavi različitim apsurdnim pojavama u svakodnevnom životu – ono što vidimo, ono što ne vidimo, ono što poštujemo i ono što ne poštujemo – te pitanjima poput nalazimo li ljepotu ili smijeh u malim stvarima, ili jesmo li pasivni promatrači. Diplomirala je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i nastavila razvijati svoj umjetnički identitet na preddiplomskom studiju na Odsjeku za ples pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Svoje afinitete razvija i usavršava surađujući s drugim umjetnicima (Public in private, Yun Collectiv, Urška Medved, Nastja Štefanić Kralj, Dora Kokolj, Damir Bralić). U 2022./2023. godini bila je jedna od šest odabranih umjetnika na Forecast Festivalu u Berlinu. Kao izvođačica sudjelovala je u radu “Bez naziva (Hrvatski paviljon)” Tomislava Savića-Gecana koji je izveden na Venecijanskom bijenalu 2022. godine. Aktivna je na hrvatskoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni.

https://www.behance.net/starkmia/projects

Gabriel Hensche

Gabriel Hensche je umjetnik koji živi u Berlinu. Bavi se videom, performansom i konstruiranim situacijama koje istražuju mogućnosti zajednice i suživota uslijed suvremenog tehnološkog razvoja. Zajedno s drugim umjetnicima stvara vježbe, rituale i igre, smatrajući da igra može biti destabilizirajuća akcija koja olabavljuje društveni kodeks i potencijalno osvježava ustaljene oblike života. Kao izvršni direktor, sudjelovao je u osnivanju Campus Gegenwart na Državnom sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Stuttgartu od 2017. do 2022. Od 2023. godine, dio je voditeljskog tima Škole zajedničkih dobara na Sveučilištu umjetnosti u Zurichu. Svoje je radove predstavljao u brojnim muzejima, biennalima, galerijama, filmskim festivalima, rezidencijama i javnim prostorima.

https://gabrielhensche.com/

  

Refleks

  

Ako vi – ili vaši prijatelji, poznanici ili članovi obitelji – želite sudjelovati, javite nam se na petra@drugo-more.hr

 

Igra koja je posla po krivu _ plakat

Annual Archive

Annual Archive

Annual Archive

PRETRAŽI ARHIV